Landskrona BoIS har idag gjort klart med Max Mölder som assisterande tränare i A-laget och som huvudtränare i föreningens U17-lag. 

– Det känns oerhört spännande att vara tillbaka i BoIS. Sedan jag avslutade min spelarkarriär har ett av mina första delmål som tränare varit att återvända till BoIS i en ledarroll, säger Max själv efter att ha signerat kontraktet.

Max har en historik som spelare i BoIS och har tidigare även varit ungdomsledare i föreningen. I sin tränarkarriär har han hunnit med att vara huvudansvarig i Hittarps IK och dessutom assisterande i danska Lyngby BK. Nu är han tillbaka i randigt och går in i Billy Magnussons ledarstab.

– Vem som skulle vara huvudtränare var viktigt för att den assisterande rollen skulle bli intressant för mig. Som assisterande vill jag jobba med en driven och hungrig tränarkollega som brinner för att utveckla spelare. Billy tickar alla dessa boxar och tillsammans tror jag vi kan skapa en prestigelös och team-baserad miljö, fortsätter Max.

Rollen som assisterande i A-laget kommer att kombineras med huvudansvaret i BoIS U17. Genom att ha ett ben på både senior- och ungdomssidan hoppas Max kunna fungera som en brygga för ungdomsspelare som vill ta steget upp till A-laget.

– Det ska bli kul att kombinera A-lagsrollen med U17. Jag brinner för att utveckla unga spelare och i mina dubbla roller hoppas jag kunna underlätta steget från ungdom till senior för våra BoIS-produkter, säger Max.

Kontraktet sträcker sig över ett år och Daniel Stålhammar från föreningens styrelse är mycket nöjd att ha kommit i mål med rekryteringen av Max.

– I Max Mölder får vi in ytterligare kompetens och driv i ledarstaben runt A-laget som nu känns väldigt stark inför 2019. Både Billy och Tobias Celedon har varit delaktiga i rekryteringsprocessen och var väldigt angelägna om att hitta den här lösningen, säger Daniel.

Vi hälsar Max varmt välkommen tillbaka till Landskrona BoIS!