Ännu en talang från egna led har säkrat sin framtid i den randiga tröjan. Det är mittbacken Luka Petrovic som har skrivit på ett lärlingskontrakt på tre år med klubben som han tillhört sedan knatteskolan. 

– Det känns helt fantastiskt att skriva på. Det är något som man har haft som dröm sen man var liten. Jag vill representera både Landskrona och klubben, Landskrona BoIS, på bästa möjliga sätt med stolthet. Nu gäller det bara att kämpa vidare, utvecklas och prestera, säger Luka.

A-lagets huvudtränare Billy Magnusson ser fram emot att se Lukas utveckling under 2019.

– Luka har varit en bärande spelare i U19 och nu får han chansen att utvecklas i seniormiljö. Skulle han ta tillräckligt många kliv finns det goda möjligheter att han flyttas upp till A-truppen permanent och det ska bli spännande att följa Luka under året, säger Billy.

Akademichef Tobias Celedon förklarar föreningens strategi när det gäller kontraktsskrivning med ungdomsspelare.

– Luka har erbjudits ett lärlingskontrakt med BoIS då det är en spelare vi tror på inför framtiden. Skillnaden mellan ett A-lagskontakt och lärlingskontrakt är att man inte tillhör A-lagstruppen permanent men att man regelbundet tränar med a-laget samt att man enligt SvFF:s regler får vara med i seniorlagets tävlingsmatcher. Föreningens målsättning är dock att Luka och andra spelare med lärlingskontrakt inom en snar framtid erbjuds ett A-kontrakt. Denna kontraktsmodell kommer främst att användas inom klubbens A-lagsförberedande block. Dvs U19-U16, förklarar Tobias.

Vi önskar Luka ett stort lycka till!

Foto: Kevin Alexandersson, Infochannel.