”Äntligen” är väl ett ganska uttjatat ord i sammanhanget, men vi kör på det ändå. Äntligen drar säsongen igång! På torsdag håller Landskrona BoIS A-lag sitt första träningspass säsongen 2019, men för huvudtränaren Billy Magnusson och assisterande tränaren Max Mölder så drog arbetet igång samtidigt som man satte sina signaturer på kontraktet för knappt en månad sedan. Billy Magnusson summerar här sina första veckor som tränare och blickar framåt över kommande försäsongsträning.

— Min första prioritet när jag blev klar som tränare var att få en assisterande på plats. Sedan dess har jag och Max jobbat intensivt med att först försöka få klart med vår befintliga trupp, och sedan snabbt blicka ut över marknaden och se vad som fanns tillgängligt. Inom våra ramar, kanske ska tilläggas, inledde Billy.

Strax efter att Billy och Max blev klara som tränare för 2019 började nyförvärven trilla in, men ganska jämna mellanrum.

— Jag och Max hade våra listor på potentiella spelare, vi synkade dom och sedan började vi ta upp kontakten med spelarna. Vi har lagt mycket fokus på att hitta rätt karaktärer, spelare som är här för att utvecklas och ta nästa steg i sina karriärer. Samtidigt har vi även haft samtal med befintliga spelare. Vi har försökt vara tydliga med vilka förutsättningar vi har och strategin för att hitta tillbaka till en identitet för klubben.

När Billy pratar om vilka typer av spelare man tittat på och velat knyta till sig, nämns ord som karaktär, närområdet och utvecklingsbar. Billy är nöjd med hur truppen ser ut i nuläget och tycker han fått in spelare som passar in utifrån dessa kriterier.

— Vi är nöjda med att så pass tidigt fått så många på plats, så där är jag nöjd. Sedan ska man vara medveten om att vi inte kommer vara full trupp när vi drar igång träningen på torsdag.

När det gäller befintliga spelare, alltså de som sedan tidigare hade kontrakt över 2019, säger Billy såhär:

— När det gäller Edafe Egbedi och Filip Pivkovski för vi just nu diskussioner med respektive spelare. De har kontrakt med oss, och det är mycket möjligt att de kommer spela med oss 2019. Det kan också bli så att de spelar någon annanstans och under den närmsta tiden, så länge inget förändras, kommer de köra sin försäsongsträning på egen hand.

Kring skadeläget säger Billy såhär.

— Granit Stagova har en bit kvar innan han kan vara tillbaka i träning. Men han sköter sin rehabilitering bra och han kommer synas en del ute på IP, han tillhör vår trupp. Alexander Tkacz har lite skadekänningar och är inledningsvis inte med och tränar, där avvaktar vi lite. Sumar (Almadjed, nyförvärv från Hittarp) har en liten känning i sitt knä som gör att han inte heller är med på torsdag, fortsätter Billy.

— Sedan är Amr Kaddoura iväg på landslagsuppdrag medan Igor kommer hem från resa på fredag, och hans första träning lär bli på lördag. Viktor Wihlstrand saknas också på torsdag. Han arbetar och kunde inte komma ifrån just denna eftermiddag, det är dock en av ytterst få gånger han kommer missa träningar på grund av jobb, säger Billy.

När han så bockat av truppläget inför torsdagsträningen går vi in på provspelare.

— På torsdag kommer vi ha två provspelare, båda målvakter. Den ena är Beck Dane Wallgård som stått en del i U19 och U21 under säsongen som gått. Dessutom kommer Kevin Alin, som även han varit i BoIS tidigare, att träna med oss. Kevin kommer vara hos oss först och främst torsdag-fredag, sedan får vi se. Nästa vecka kommer målvakten Robin Streifert, tidigare Ängelholms FF, att träna med oss. Vi vill såklart hitta en målvakt som kan bilda en duo ihop med Amr. Sedan kan det såklart dyka upp fler provspelare framöver, vi kommer även ha våra egna U19-spelare som kommer att träna med oss. De kommer dock dyka upp lite senare så den närmsta tiden blir det en lite mindre trupp, fortsätter Billy.

Träningstiderna den närmaste tiden ser ut enligt följande:

Torsdag 10 januari 16:30

Fredag 11 januari 16:30

Lördag 12 januari 10:30

Måndag 14 januari 16:30

Tisdag 15 januari 16:30

Torsdag 17 januari 16:30

Fredag 18 januari 16:30

Lördag 19 januari 10:30

Text
  • David Jönsson
Foto
  • Kevin Alexandersson, Infochannel