Philip Andersson

När BoIS drog igång försäsongsträningen fanns några nya spelare, några nygamla – men också några ”veteraner”. Bland dem tillhör väl numera Philip Andersson.

—Haha, ja, de säger ju det. Men det är skönt att dra igång igen efter ett långt uppehåll. Det känns som det varit längre än det brukar vara. Men det är gött, inte heller så svinkallt som det brukar vara i början så vi har bra förutsättningar, säger en trött Philip efter första passet.

Hur lång tid tog det innan man släppte 2018 och började fokusera på 2019?

— Det gick väl rätt snabbt. Vi hade ju de två sista matcherna när vi redan visste att det var över. Men det var såklart tungt efter slutsignalen i sista matchen. Man grävde väl ner sig några dagar direkt efter sista matchen, där motivationen inte direkt var på topp. Men det släppte ganska fort, revanschlustan kom ganska tidigt så nu är det bara att blicka framåt, säger Philip.

På tal om nygamla ansikten har Philip spelat en del ihop med de spelarna som är nya för i år.

—Linus (R Olsson) har jag spelat tillsammans med ganska mycket, även i juniorlaget. Även Jesper (Lernesjö) har jag spelat en del med, men det känns bra att till stor del ha satt truppen så här tidigt. Och det är såklart lättare för de nya spelarna om de känner spelare i truppen sedan tidigare. Men det gäller för oss andra att visa vägen, hjälpa killarna in i gruppen så att de kan bidra med det de är bra på. Och så tidigt som möjligt, fortsätter Philip.

För Philip och övriga gänget väntar alltså träning fredag-lördag, vila på söndag – och sedan fem pass nästa vecka. Säsongen 2019 är igång!

Text
  • David Jönsson