Efter en härlig BoIS-dag med internmatch och medlemsmingel tog vi pulsen på huvudtränare Billy Magnusson med några snabba frågor. 

Internmatch idag, vad är dina intryck av dagen?

– En mycket trevlig dag som helhet. Glädjande att det säkert var runt hundra personer som följde träningen och att vi sedan var ungefär hälften som även åt, drack och minglade i restaurangen efteråt. Rent fotbollsmässigt var det en fin avslutning på en bra och tuff träningsvecka. Vi fick för första gången se spelarna i fullskaligt matchspel och trots trötta kroppar och ett svårspelat (halt) underlag så fick vi ett bra kvitto för var vi står just nu. Matchen i sig spelades i 3 x 15 min, där man enkelt kan beskriva första 15 min som slarviga med många misstag. Ett klassiskt mönster när spelarna varit ifrån match under en längre tid och dessutom vill väldigt mycket samtidigt som anspänningen är hög. Efter en kortare vila och lite prat så måste jag säga att under de sista 30 minuterna kunde man se linjer och rörelser i vårt offensiva spel som vi pratat och tränat på den första tiden. Defensivt var killarna under hela matchen disciplinerade och noggranna med att komma rätt i sina positioner och därifrån sätta vårt presspel, vilket är något som vi också tryckt mycket på den första tiden.

Hur har de första träningarna varit?

Fotbollsmässigt har vi arbetat med vår struktur både offensivt och defensivt, där vi förtydligat vilka principer vi arbetar efter. Jag var inne lite både detta redan när jag sammanfatta dagens internmatch. Parallellt med detta har vi fokuserat på vår fysiska status, där jag och Max tillsammans med vårt fysteam (Jonny, Tomas och Björn) utifrån förra lördagens testvärde börjat bygga upp killarnas fysiska status. Här gäller det ju hela tiden att tänja på gränserna samtidigt som vi skall se till så spelarna är tillgängliga på plan.

Är där någon spelare som stuckit ut? 

Jag skulle vilja säga som så här, det som glädjer mig mest är den karaktär som samtliga killar i gruppen visar upp. Deras inställning till varje träningspass och deras vilja att utvecklas. Det är den rätta vägen för att vi ständigt skall förbättras både som individ och lag och därigenom nå resultat. Det är detta som stuckit ut den första tiden.

Medlemsmingel efter träningen, fick du några tuffa frågor eller är det fortfarande smekmånad? 

Haha, lite smekmånad är det väl fortfarande. Dock en trevlig tillställning där frågorna mest handlade om hur truppen ser ut, Hur vi skall spela och status på vissa spelare. Hoppas verkligen vi kan ha några sådana här träffar under året, för vi behöver varandra och tillsammans är vi starka och framförallt; Tillsammans är vi Landskrona BoIS!

Foto: Jonny Karlsson