I dag klockan 13 spelar BoIS sin första match 2019. Mjällby AIF står för motståndet och som alltid är det optimism och längtan inför första matchen. — Nu blir det ju lite mer på riktigt, när man har ett motståndarlag på andra sidan banan, säger Billy Magnusson

Gänget har varit igång i snart tre veckor och signalerna är att spelarna fått en stor, men varierad träningsdos. Utöver fyspass har veckan innehållit olika typer av spelövningar.

— Vi har en bra träningsvecka bakom oss, vi har jobbat vidare med våra principer parallellt med fysträningen. På tisdagar kör vi till exempel dubbelpass, först fotboll i 70 minuter och därefter fys i 60. Vi har kört lite 11 mot 11, där jag och Max försökt trycka på vissa  saker, i dag (torsdag) körde vi lite lättare och mer fokus på snabbhet och tempo, och även lite fasta situationer, säger Billy.

Vad hoppas du se första matchen?

— Det vi tränat på, hur vi ska anfalla och hur vi ska försvara oss. Gärna under 90 minuter, men det är kanske lite höga krav, så åtminstone sekvenser av det. Vi har pratat om karaktär och att jobba hårt,, det är en sak att få se det i internmatchen förra lördagen, men nu har vi ett Superettan-motstånd på andra sidan och då blir det på riktigt på ett annat sätt, fortsätter Billy.

Mot slutet av träningen gick assisterande tränaren Max Mölder igenom lite fasta situationer.

— Det har väl varit ganska lite av den varan inför just den här matchen. Det är ju en faktor som kan vara avgörande på många sätt, och när vi får tillgång till gräsplanerna tror jag vi kan fila mer på detaljerna under veckorna. Tanken är ju att fasta situationer ska vara en del av veckoträningarna, kanske inte för alla alltid, ibland kanske enbart för hörnläggaren, ibland för de offensiva, och så vidare, beskrev Max.

Första träningsmatchen innebär också en ny fas i försäsongsträningen.

— En internmatch är en sak, men nu är det en riktig match mot ett helt annat motstånd. Matcher innebär att vi har något att analysera efterföljande vecka. Vad som är bra respektive dåligt, hur vi ligger i planen, hur vi utför saker, vad vi måste jobba vidare med. Det blir tydligt för killarna, säger Billy som framöver alltså lägger in videoanalys i schemat.

Truppen ser ut enligt följande: Kevin Alin, Jesper Lernesjö, Luka Petrovic, Viktor Wihlstrand, Kofi Yeboah Addae, Philip Andersson, Hampus Nilsson, Måns Ekvall, Linus R Olsson, Hampus Fehrm, Jacob Ondrejka, Igor Arsenijevic, Jakob Andersson, Joel Sundström, Dennis Olofsson, Ivan Majetic, Emil Jönsson, Jihad Fahkouri, Kevin Jensen, Max Mårtensson, Beck Dane Wallgård.

— Vi kommer skifta runt en del, sedan får vi se i vilken omfattning. Vi har även några killar från U19 med som ska bli spännande att titta på, avslutar Billy.

Matchen startar 13:00 och spelas på Strandvallens konstgräs. Matchen livesänds av Mjällby och kan ses HÄR.

 

Text
  • David Jönsson
Foto
  • Henrik Nordell