BoIS åkte till ett Blekinge i vinterlandskap för att starta upp säsongens träningsmatchande. Billy Magnusson hade aviserat en 21-mannatrupp och alla spelare fick minuter på plan när man spelade 0-0 mot förra årets vinnare av Division 1 Södra.

BoIS inledde matchen piggast med en hög press från Kevin Jensen och Hampus Fehrm på de offensiva yttrarna. I 7 minuten fick dock Mjällby matchens första hörna efter en djup boll bakom Dennis Olofson. Kevin Ahlin tvingades att stöta bort en bra slagen hörna.

Efter 10 minuter vaknade Mjällby och spelet jämnade ut sig. I 12 minuten skapade Mjällby en farlighet med ett högt centralt uppspel och minuten senare ställde BoIS om fint genom en tempoväxling av Hampus Fehrm som inledde matchen inspirerat.

20 minuter in i matchen ökade Mjällby pressen ytterligare något men utan att skapa klara målchanser. I 23 minuten gick Kevin Ahlin omkull i samband med en utrusning efter en fin djupledsboll men ingen fara med Kevin som inledningsvis varit aktiv långt ut i straffområdet vid flera tillfällen.

I 27 minuten spelade BoIS effektivt och snabbt sig igenom Mjällbyförsvaret genom tre bolltouch och Hampus Fehrm blev fri med Mjällbys målvakt som vaket dök och lyckades styra undan från en randig ledning. Matchens klart bästa chans. Samtidigt hade Mjällby två bra chanser precis före och efter och matchen hade en knapp halvtimme lång öppnat upp sig.

Mjällby fick igång en press och ett fint avslut halvmetern över i 32 matchminuten. Dock en fortsatt tät Landskronadefensiv där Mjällbys halvchanser kom från distans. I 37 minuten tappade BoIS boll centralt i mitten av egen planhalva, det första större misstaget som kunde lett till en farlighet men Mjällby fyllde på dåligt och ett tamt avslut landade enkelt i Ahlins famn. I en omställning i 38 minuten höll Olsson och Fehrm så när på att ta sig genom Mjällbyförsvaret som dock var väl samlat.

42 minuter in i matchen fick Jakob Andersson plötsligt ett skottläge med fri sikt strax utanför straffområdet men inga problem för Mjällbys målvakt. I anfallet direkt efter avslutade Mjällbys forward med en strumprullare precis utanför Ahlins högra stolpe. Tanken såg ut att vara en vrickning till yttermittfältare men chansen blev svettigare än så. I 44 minuten ropade Mjällbyspelarna på straff men ingen signal från domarna efter en duell mitt i straffområdet.

Årets första halvlek slutade 0-0 med viss övervikt till hemmalaget men där Hampus Fehrms friläge var den klaraste chansen.

Andra halvlek blev en ryckig historia med tanke på att BoIS hade bytt 10 av 11 spelare redan till den 64 minuten samtidigt som också Mjällby gjorde en hel del byten. Mjällby radade dock upp hörnor som inte ställde till med några större problem för inbytte Wallgård. I 68 matchminuten fick Jacob Ondrejka matchens första varning.

I 73 minuten fick Mjällby frispark cirka 10 meter utanför straffområdet i perfekt läge. Bollen borrade upp sig i kryssribban och ut. I 74 minuten fick Mjällby ett nytt bra läge efter att BoIS tappade boll på mittplan. Ett ledningsmål för hemmalaget låg i luften men randigt med fem U19-spelare på plan stod emot bra.

Efter 83 minuter fick BoIS ett litet tryck mot hemmamålet i samband med en hörna men i övrigt var det mest fokus på försvar under sista fjärdedelen av matchen. De sista fem minuterna försökte hemmalaget flytta upp folk och gå för ett segermål. I 86 minuten anföll BoIS fint via provspelaren Kofi Yeaboah Addae och Jacob Ondrejka men utan att avslutet blev farligt. Efter 88 minuter gjorde Mjällby mål men det blev avvinkat för offside.

Matchen slutade 0-0 och varen, för året, småtrevlig fotbollsmatch med bra intentioner från båda lagen.

Startelva
Kevin Ahlin (provspel) (Ut 46)

Jesper Lernesjö (Ut 46)
Viktor Wihlstrand (Ut 54)
Philip Andersson
Dennis Olofsson (Ut 64)

Måns Ekvall (Ut 54)
Igor Arsenijevic (Ut 64)
Jacob Andersson (Ut 54)

Hampus Fehrm (Ut 46)
Linus Olsson (Ut 54)
Kevin Jensen (Ut 64)

Avbytare
Beck Dane Wallgård (provspel) (In 46)
Luka Petrovic (In 54)
Hampus Nilsson (In 64)
Kofi Yeaboah Addae (provspel) (In 46)
Ivan Majetic (In 64)
Jihad Fahkouri (In 64)
Emil Jönsson (In 54)
Jacob Ondrejka (In 54)
Joel Sundström (In 54)
Max Mårtensson (In 46)

Text
  • Torgny Andersen
Foto
  • Mathias Clausen