I lördags spelade BoIS 0-0 mot Mjällby i Sölvesborg. Det samlade intrycket var att Billy var nöjd med insatsen och fick ett gott helhetsintryck av sitt ”unga” lag.

Matchen i Sölvesborg i lördags mellan BoIS och Mjällby slutade alltså 0-0, och det var en match med få målchanser och två lag som stod upp bra. Vi hoppar rakt in i matchen:

— Förutom något individuellt försvarsmisstag när vi släpper förbi motståndaren på fel sida, så tycker jag det kollektiva försvarsspelet där vi gemensamt hittar våra positioner, sätter press som ett lag med mera fungerade väldigt bra under mer eller mindre hela matchen. Det var därför de skapade så pass få chanser på oss. Sedan är det såklart naturligt att det blir fel ibland också, men det är fina grejer att kunna ha att jobba med, så där är jag nöjd. Och inte då enbart för att vi höll nollan, för när vi var rätt uppställda skapade Mjällby få chanser på oss.

Det är som sagt när vi släpper förbi dem på fel sida, men det är fullt naturligt under denna del av säsongen, så jag tycker vi skapat en bra grund att stå på. Det märker ju killarna också, att när vi gör rätt saker har motståndaren svårt att skapa chanser på oss, säger Billy.

Likväl som Mjällby skapade få chanser på BoIS, stämde det också på andra hållet. BoIS hade några ”nästan-lägen” där farligheten försvann precis innan man kom till avslut.

— I början på matchen hade vi mycket boll, men hittade inte helt rätt i alla positioner, vilket gjorde att vi stängde ytor för varandra och blev lite lättlästa. Under första halvleken pratade vi lite med några spelare, hjälpte till att hitta rätt, och vi hade en period där vi hittade igenom väldigt bra. Där fanns en del sekvenser som jag är nöjd med som dök upp lite då och då, så det ska bli roligt att se på matchen nu i efterhand. Sedan ska vi såklart tillägga att vi har en motståndare på andra sidan som inte är så dumma. Märker de att vi gör något, gör de något annat. Ibland blev vi lite enformiga och de läste av oss. Men även det är fullt naturligt, och det är som sagt fina grejer att ha att jobba med, fortsätter Billy.

Vi kommer in på kommunikationen på plan, mellan spelarna. Mittbacksparet Philip Andersson och Viktor Wihlstrand är två spelare vars röster brukar höras på träningarna på Landskrona IP.

— De två pratade ju genom hela matchen, men ju längre den led hörde jag fler och fler röster. Det tror jag hör ihop med att när du känner att saker fungerar, och du själv hittar rätt, är det lättare att och styra andra. Även om där såklart finns en utvecklingspotential i kommunikationen mellan spelarna, jag skulle ljuga om jag säger annat. Vissa tog ton från minut ett, andra mer efterhand när man får bekräftelser på att saker och ting fungerar, berättade Billy.

Ur gårdagens startelva var det bara Viktor Wihlstrand som gjorde sin debut i BoIS A-lag. Billy och Max gjorde 10 byten under matchen och elvan som avslutade matchen hade en medelålder på omkring 20 år.

— Samtidigt ska vi inte glömma att vi hade en del unga killar med även från start. Börjar vi med Kevin Jensen så tycker jag han gjorde en intressant prestation, han var lojal i försvarsarbetet och just försvarsspelet är kanske inte det man främst tänker på när man snackar om Kevin. Han hade en del bra sekvenser under matchen där han rör sig bra och hittar in fint bakom motståndarnas mittfält. Hampus (Ferhm) var ett hot, han behöver bli lite rakare i vissa situationer men han visade att han har kvalitéer. Sedan har vi Jakob (Andersson) som kanske var lite överambitiös i början, men hittade rätt efterhand och blev en av de vi hittade i våra uppspel. Max (Mårtensson) visade bra styrka felvänd vid motståndarbackarna och klarade att hålla emot ett väldigt bra sätt, började Billy.

— Sedan kommer det in en del spelare under matchen. Luka (Petrovic) kom in och visade ett stabilt spel, mogen och rejäl och vågar sköta uppspel. Jacob (Ondrejka) har fina offensiva kvalitéer och hade en fin prestation där han gjorde en tvåfotare, kul att han vågar, och precis som med Kevin är det en i grunden offensiv spelare men som vill göra rätt i defensiven, och lite så kan man väl säga om alla spelare som kom in, säger Billy.

— Joel (Sundström) visade upp ett bra sätt att värdera situationerna. Här var han klok, valde ibland att vända upp och kunde också hitta enklare lösningar. Sedan kom Jihad (Fakhouri), Hampus (Nilsson) och Ivan (Majetic) in och även om Mjällby också gjorde en del byten tycker jag absolut inte vi tappar något efter vi gjort våra byten, jag tycker alla de som kom in under matchen visade upp en bra sida och gjorde vad de blivit tillsagda, fortsätter Billy.

Vad gäller målvaktsparet Kevin Alin och Beck Dane Wallgård samt provspelande ytterbacken Kofie Yeboah Addae säger Billy såhär:

— Kevin gjorde en stabil insats. Han kom ut och plockade några inlägg, avvärjde vad som kunde blivit ett friläge när han vågade ha en position lite längre ut i banan. Han gav ett bra intryck, detsamma gäller Beck. De båda kommer fortsätta träna med oss över nästa vecka. Kofi har grejer i sig, han gjorde många bra saker igår, det var också några situationer där han släppte förbi motståndaren på fel sida, men det är sådant man kan tvätta bort. Det är en intressant spelare som kommer träna med oss nästa vecka också, sedan tror jag vi närmar oss ett beslut, avslutade Billy.

BoIS går in i en ny träningsvecka som avslutas på lördag 15:00 då man möter BK Frem hemma på konstgräsplanen på Landskrona IP.

Text
  • David Jönsson