A-lagets försäsong fortsätter i högt tempo och i helgen väntar danska Frem i säsongens första träningsmatch på hemmaplan. En del spelare är däremot inte tillgängliga och nedan följer en uppdatering kring skadeläget i truppen. 

– Sumar Almadjed har brottats med ett ömmande knä. För att vara på den säkra sidan har vi inväntat en magnetröntgen som Sumar genomfört idag och där fått positivt besked. Detta innebär att Sumar är tillgänglig för träning redan idag men givetvis väntar en viss uppbyggnadsperiod innan han är tillgänglig för match, berättar huvudtränare Billy Magnusson.

Desto längre frånvaro väntar däremot för både Granit Stagova och Alexander Tkacz.

– Granit kör rehab för sin korsbandsskada hos Tomas Mårtensson och börjar redan nästa vecka lättare löpträning på plan. Vi räknar dock inte med honom förrän till sommaren, förklarar Billy.

– När det gäller Alexander Tkacz så fick han i slutet av förra säsongen problem med en nerv och har i fredags (25 januari) gjort ett titthålsingrepp via ryggen för att frigöra nerven som varit inflammerad. Detta innebär att Alex med största sannolikhet missar hela vårsäsongen. Alex är dock vid gott mod och hälsar efter operationen att resan tillbaka redan har börjat, berättar Billy.

För övriga truppen väntar två träningar (torsdag och fredag, träningsstart 16.30) innan Frem gästar IP kl 15 på lördag 2/2.