BoIS åker på lördagen till Köpenhamn för årets tredje match. BK Fremad Amager står för motståndet och tränare Billy Magnusson räknar med en tuff match mot danskarna. — Det blir ett bra test för oss, ett liknande motstånd som förra helgen fast en nivå till. Vi själva måste också upp en nivå, säger Billy inför matchen.

Truppen som åker till Danmark ser ut enligt följande:

Amr Kaddoura, Jesper Lernesjö, Luka Petrovic, Viktor Wihlstrand, Kofi Yeboa Addae, Philip Andersson, Måns Ekvall, Linus R Olsson, Filip Olsson, Igor Arsenijevic, Jacob Ondrejka, Joel Sundström, Dennis Olofsson, Max Mårtensson, Jakob Andersson, Emil Jönsson, Sumar Almadjed, Hampus Ferhm, Jonathan Asp, Kevin Alin.

— Förändringarna jämfört med förra matchen är ju att Kevin Jensen och Robin Hofsö utgår. Kevin har problem med en tå och får knappt på sig skon. Men han har varit med på träningarna och joggat vid sidan av, det rör sig nog bara om dagar innan Kevin är med igen. Robin har känt sig lite stel i en lårmuskel och där vill vi inte riskera något. Han är lite efter i sin försäsongsträning dessutom, så vi väljer att vila honom mot Fremad, säger Billy.

Spelare in i matchtruppen är det senaste nyförvärvet Jonathan Asp, som skrev på för BoIS i början av veckan, samt Sumar Almadjed. Sumar är visserligen också ett nyförvärv, men hade lite problem med ett knä de första veckorna.

—Sumar började så smått förra veckan och denna veckan har varit den första som han är i full träning. Sumar har vi väntat på och det var skönt att vi fick bekräftat att det inte var något allvarligt med hans knä, men han ligger ju lite efter i försäsongsträningen. Detsamma gäller Asp som anslöt i tisdags, han har ju inte varit med under våra första veckor men han har kommit bra in i det. De kommer bli bra tillskott, säger Billy om Jonathan och Sumar.

BoIS gjorde rikligt med byten både i första matchen mot Mjällby, samt förra helgen mot Frem. Speltiden var dessutom ganska jämnt fördelad mellan spelarna och de flesta spelade mellan 45-60 minuter. Billy flaggar för att det kan bli färre antal byten samtidigt som en del spelare kommer spela lite längre.

— Tanken är att ha ett par spelare som spelar 90 minuter, samtidigt försöker vi stegra speltiden på en del andra. I något fall ligger vi kvar på 45-60 minuter också. Det kan vara att det finns lite småskavanker hos spelarna, men generellt blir det en liten stegring i speltid. Det kommer säkert bli en hel del byten ändå, men de lär komma senare i matchen, säger han.

Matchen i morgon blir det genom tiderna fjortonde mötet mellan lagen. BoIS mötte Fremad Amager under försäsongen förra året och vann då med 2-1. Billy räknar med en tuff match.

—Fremad är ett bra lag, jag tror dessutom de är ett snäpp vassare än förra året. De ligger i en fas där de börjar närma sig sin seriestart så det blir ett tufft test för oss. Vi såg mot Frem förra helgen, som ligger en division ner jämfört med Fremad, att de var väldigt bollskickliga och hade mycket energi. Jag tror att vi kan förvänta oss något liknande i morgon, fast en nivå till. Då måste vi också upp en nivå, säger Billy och fortsätter:

— Det blir ett bra test. Vi känner att vi för varje vecka och match att vi jobbar med saker som händer i matcherna, och vi utvecklar både gruppen och individerna. Vi blir flexibla i hur vi jobbar men har ändå vår idé som vi tror på, avslutar han.

Matchstart lördag 13:00 på Sundby Idrottspark.

HUVUDPARTNERS

Serneke logotyp
Ohlssons
Landskrona stad
Prenad logotyp

GULDPARTNERS