I årets tredje träningsmatch för A-laget väntade Fremad Amager och en resa till Sundby Idrottspark. Danska lag är traditionsenligt längre fram i förberedelserna och en tuff uppgift väntade för Billy Magnussons nykomponerade manskap.

Danskarna började piggt och hade en farlig chans från en hörna redan i matchens första minuter. Kort därefter skapade Fremad ännu en hörna och den förvaltade man på bästa sätt. Bollen skarvades vid första stolpen och en Fremad-spelare kunde enkelt nicka in 1-0 i matchens 5:e minut.

Fremad fortsatte därefter hålla i taktpinnen i matchen men BoIS jämnade efter hand ut spelet. I slutet av den fösta halvleken slog mittback Viktor Wihlstrand en lysande krossboll från mittplan som skar genom hela det danska försvaret innan den hittade fram till Linus Olsson. Linus gjorde inga misstag utan tog ned bollen och placerade kyligt in kvitteringen.

I anfallet efter målet kom Fremad runt på kanten och när bollen spelades in revs en framåtstormande hemmaspelare ned och domaren pekade på straffpunkten. Väl där gjordes inget misstag och bollen rullades in till höger om Kaddoura. Lagen gick till halvtidsvila med ställningen 2-1 till hemmalaget.

I halvtidspausen gjorde BoIS ett byte när Kofi Yeboah Addae ersatte Jesper Lernesjö på ytterbacksplats. BoIS fortsatte sedan att göra byten under andra halvlek. Jakob Andersson och Jacob Ondrejka ersatte Max Mårtensson och Hampus Fehrm efter att dryga timmen spelat. Därefter gjordes ett trippelbyte på mittfältet som innebar att Sumar Amadjed, Emil Jönsson och Joel Sundström kom in medan Måns Ekvall, Igor Arsenijevic och Filip Olsson gick ut. Den sista kvarten fick dessutom Jonathan Asp och Luka Petrovic komma in medan Dennis Olofsson och Viktor Wihlstrand gick ut.

Flera av de unga inhopparna bjöd publiken på fina aktioner och BoIS visade upp bättre anfallsspel under den andra halvleken. Ändå var det Fremad som fortsatte vara det bättre laget och utökade dessutom sin ledning i mitten av den andra halvleken då ett vackert svepande inlägg stöttes in från nära håll. I avslutningen av halvleken fick Fremad en man utvisad när Philip Andersson blev tacklad efter en offensiv räd. BoIS kom nära ett par gånger mot slutet men hemmalaget stod som vinnare, 3-1, när domaren blåste av matchen.

Närmast för A-laget väntar Nyköping FC på IP nästa lördag 16/2 hemma på IP. Väl mött då!