På ett soligt IP kammade BoIS idag hem försäsongens första seger. Danska Nykøping FC gästade Landskrona och trots att motståndarna endast har nära till seriestart i den danska motsvarigheten till Superettan så var det BoIS som höll i taktpinnen.

BoIS inledde piggt och flera spelare bjöd publiken på fina aktioner. Innermittfältet med Ekvall, Almadjed och Filip Olsson dikterade tempot medan de unga ytterspringarna Ondrejka och Jensen ständigt var ett hot längs kanterna.

– Idag går vi in i matchen med en annan approach jämfört med förra veckan mot Fremad. Vi försöker hela tiden och lyckas ofta spela oss ur situationerna i uppspelsfasen. Dessutom är presspelet riktigt bra, säger en nöjd Billy Magnusson efter matchen.

Den första halvleken var jämn chansmässigt och båda lagen hade varsin ramträff där BoIS kom till efter att Filip Olsson avlossat ett tungt skott utifrån som träffade ribban. Precis innan halvtidsvilan så fick BoIS en hörna och den reslige mittbacken Viktor Wihlstrand använde hela sin längd för att nicka in ledningsmålet. Ett vackert första mål i randigt för Wihlstrand som fick rejäl fart på nicken och den danska målvakten kunde inte göra annat än att se bollen segla upp i krysset.

–  Framförallt så visar gruppen att ingen viker ned sig. Killarna springer, tacklas och gör jobbet för varandra. Vi skapar dessutom en hel del målchanser och det var kul att göra mål på en fast situation som vi fokuserat på under veckans träningar efter matchen mot Fremad, berättar Billy.

BoIS fortsatte att spela bra under den andra halvleken men under de sista tjugo minuterna var det Nykøping som etablerade allt större tryck på randigts planhalva. Målvakten Kevin Alin fick dessutom utgå med en stukad tumme och Amr Kaddoura ryckte in under slutminuterna. Randigt höll undan och inkasserade en välförtjänt seger.

-Gruppen visar idag att de kan anpassa sig efter matchbilden och läser av hur motståndarna spelar. När vi leder är det naturligt att Nykøping flyttar fram men killarna gör det bra och reder ut det, avslutar Billy som också inkasserar sin första vinst på huvudtränarposten.

Nästa lördag 23/2 kl 13:00  väntar Lunds BK på IP. Väl mött igen då!

BoIS – Nyköbing 1-0 (1-0)

45 1-0 Wihlstrand (Ekvall)

Så spelade BoIS

Alin (75 Kaddoura)

Olofsson – P. Andersson – Wihlstrand – Yeboa (60 Lernesjö)

F. Olsson – Almadjed (46 Sundström) – Ekvall

Ondrejka (60 J. Andersson) – L. Olsson (60 Fehrm) – Jensen (46 Mårtensson)

 

Foto: Nisse Nilsson