BoIS föll efter matchens enda mål i sista minuten i dagens träningsmatch mot Lunds BK. Matchen slutade 0-1 men det var ändå till viss del nöjda åskådare som lämnade ett soligt IP efter matchen.

Framförallt var det under första halvlek som hemmapubliken kunde njuta av ett bra randigt spel. Det tog knappa fem minuter sedan hade BoIS kopplat ett rejält grepp om seriekollegan. I sjunde minuten fick BoIS en hörna som man gjorde en kort snabb variant på och Sumar Almadjed nicktouchade i famnen på Lunds målvakt.

Efter 10 minuter samarbetade Dennis Olofsson och Linus R Ohlsson och BoIS var så när att få ett friläge. Anfallet avslutades med distansskott från Måns Ekvall efter en tid med intensiv hög press. I 13 minuten var det istället Jacob Ondrejka och Ohlsson som så när sågade sig igenom och kunde gett BoIS ledningen. Detta efter att Almadjed vunnit boll högt.

BoIS dominerade matchen och publiken bara väntade på ledningsmålet. Lund var uppe i en bra kontring där Amr Kaddoura fick göra en utrusning men annars var det offensiva kombinationer som höll på att ge utdelning. 6 avslut i första halvlek och oftast var Linus R Ohlsson, Dennis Olofsson och Jacob Ondrejka runt bollen när Lund hade svårt att hänga med.

Bästa chansen i första halvlek gick dock till Hampus Fehrm som såg sitt skott i friläge i 36 minuten toucha stolpen och ut sedan Lunds målvakt lyckats få kontakt med bollen och styra den åt sidan.

I andra halvlek var det ett mer aktiv Lunds BK som klev in på banan, man ville vara med i matchen och pressade nu BoISarna mer än i första halvlek. Matchkvalitén sjönk men chanserna blev fler åt båda håll. I 55 minuten fick Sumar Almadjed ett riktigt bra läge centralt i straffområdet. Hårt trängd lyckades han dock inte få nicken på mål utan den gick knappt över.

Efter 58 minuter gick Almadjed, Jacob Ondrejka och Hampus Fehrm av planen och in kom Max Mårtensson, Jakob Andersson och Joel Sundström. Fehrm gick av med vad som såg ut att vara en rejäl lårkaka. Efter bara ett par minuter på plan slet sig Mårtensson fri från sin bevakning men Lunds målvakt var långt ute och räddade ett hårt distinkt avslut.

Lund som stod för lika mycket offensivt spel som BoIS i andra halvlek hann med att bränna ett friläge och en cykelspark vid en hörna gick knappt utanför stolpen. Till slut blev det också Lund som gjorde matchens enda mål när Viktor Wihlstrand tappade boll precis innan slutsignalen och Kaddoura blev ensam med en Lundaforward.

– Ja en match varar som bekant 90 minuter plus tillägg inledde Billy Magnusson efter matchen.

– Jag är ändå nöjd med framförallt första halvlek. Då har vi bra presspel och är tydligt bollförande. Vi har kanske inte jättemånga hundraprocentiga lägen men många lägen där det hänger på sista passningen. Jag tycker att vi styr matchen som vi vill i första. I andra sätter Lund en annan press och då blir vi lite för påverkade av det. Andra halvlek är inte bra. Vi skapar visserligen en hel del lägen och vi borde gjort ett par mål men det blir en slarvig andra halvlek helt enkelt summerade hemmatränaren.

Text
  • Torgny Andersen
Foto
  • David Jönsson