Igår bjöd Tipsklubben 1915 på söndagsunderhållning i VIP-baren på IP. Besöken av akademichefen Tobias Celedon och huvudtränare Billy Magnusson samt tacobuffén visade sig bli höjdpunkterna på eftermiddagen som också innehöll en ganska sömning 0-0 match mellan Manchester United och Liverpool på storbildsskärm.

Tobias Celedon blev intervjuad före match innan han gick ut och tittade på BoIS U19 som besegrade Varbergs BoIS med 4-1. Tidigare på dagen hade U17 besegrat Eskilsminne med 6-1 och Tobias förklarade att i de övre elitlagen är resultaten viktiga för att göra BoIS akademi attraktiv.

– På den här nivån stärker det oss att vinna mycket. Det bidrar till att talanger söker sig till oss.

På frågan om hur supportrarna kan få följa utvecklingen av akademin så sa Tobias

– Jag tycker att ni ska börja följa våra -04or lite närmre. De är vår yngsta elitförberedande grupp och om fyra år när de blir vårt U19 kan ni egentligen se resultatet av hur vi prioriterat och jobbat med en grupp ”från början”. Då ser vi var vi står med våra nya arbetsmetoder.

På en fråga om kontraktsskrivning av talanger berättade Tobias att man arbetat om grundstrukturen för kontrakt i akademin under vintern. Grunden är treårskontrakt som ungdomsspelare från egna leden. En viktig princip för kontrakt inom seniorledet är att kontrakten ska bli mer prestationsbaserade och att BoIS i högre utsträckning kan skriva om befintliga kontrakt eller ha klausuler om ersättning kopplat till exempelvis antal spelade matcher.

Efter en tipstävling före matchstart där Ulf Axén tog hem förstapriset i form av en middag i samband med hemmamatch, kom så Billy Magnusson förbi och intervjuades i halvtid.

Billy menade att man fått till en spännande och bra grupp men att man ska vara medveten om att många spelare kommer från lägre nivå eller egna leden och att det normalt tar några år att komma tillbaka till elitfotbollen när man hamnat i division 1.

– Trelleborg, vi, Mjällby och Örgryte tog till exempel tre år på sig. Öster klarade det på två men det är få lag som går direkt upp igen. Något som är viktigt i denna serie är att vi ska kunna spela på flera sätt. Vi ska ha vår grund men vi måste vara anpassningsbara. Vi jobbar mycket med videoanalys och vi vill ha med spelarna i processen. Analyserna gör vi ofta innan matchdagen. På matchdagen kanske vi repeterar några få centrala punkter men annars är det mer pep-talk då.

På frågan om rollfördelning mellan Billy och Max

– Vi är ett team och vi gör mycket tillsammans men om någon ska ta det sista beslutet och ibland de tuffa samtalen, någon ska göra mer media och så vidare så är det oftast jag som gör det. På träningsplan är ofta Max den som kliver in lite tydligare när det behövs så vi kompletterar varandra väldigt bra tycker jag.

En trevlig eftermiddag med BoIS och Tipsklubben 1915 där även klubbchef Max Lundmark deltog avslutades med en mer lättglömd andra halvlek av Premier League.

Tipsklubben är ett initiativ som kombinerar stryk- och europatips med att stötta Landskrona BoIS ekonomiskt. Mer information om hur ni går med i Tipsklubben 1915 och stöttar BoIS hittar ni på klubbens hemsida Tipsklubben1915.se