Vi tog ett kort snack med huvudtränaren efter matchen

– Efter cirka 70 minuter skrek Viktor Wihlstrand ”kom igen grabbar, jobba på, snart lossnar det”. Finns det en risk att måltorkan satt sig i spelarnas huvuden?

– Nej det tror jag inte faktiskt. Visst vi har haft två sura 0-1-förluster nu och vi har bränt mycket fina chanser men det ska inte vara någon fara. En viss fördel är det ju såklart att det är fördelat på många olika spelare som fått de riktigt bra målchanserna.

– Hur ser du annars på matchen?

– Jag känner inte igen oss idag. Vi har ingen dynamik i det vi gör. Vi tänker inte till hur vi ska skapa press och vi sätter väldigt lite press offensivt. Vi reagerar snarare än agerar framförallt i första halvlek. Den är inte godkänd någonstans. Andra halvlek är bättre och känns väl på något sätt som att det är där lägstanivån i våra prestationer får vara.

– Hur går ni vidare från detta?

– Det är bara att jobba på tillsammans. Nu väntar Torn borta om en vecka och det är en viktig värdemätare mot en duktig seriekollega. Vi är inne i träningsmatchandet och då kan man vara i olika faser men idag var det ändå ingen bra prestation. Det kan se attraktivt ut att vi har mycket boll men ytorna vi har boll på är ofarliga i alldeles för stor utsträckning. Det här var en dålig dag på jobbet helt enkelt, avslutade Billy Magnusson dagens analys.

Text
  • Torgny Andersen
Foto
  • Nisse Nilsson