Landskrona bjöd på väder som det anstår en försäsong på IP idag. Blåsigt, kallt och molnigt. Ändå var det en ganska stor skara supportrar på plats som på nytt fick se laget göra en stabil spelmässig insats utan att få med sig några mål in i omklädningsrummet.

Det tog dryga fem minuters spel innan BoIS tagit tag i taktpinnen i första halvlek. Den kom man att behålla matchen ut med ett stort bollinnehav och spelövertag men där danska Avarta då och då stack upp med bra och snabba omställningar.

Framförallt var det Dennis Olofsson som inledde matchen piggt. Kevin Jensen gick ofta inåt i banan och öppnade upp stora ytor för Dennis att jobba med. Vi räknade till fem riktigt bra randiga anfall genom Olofsson innan Avarta ur ingenting och ett individuellt misstag plötsligt tog ledningen i den 22 spelminuten. Avslutet i bortre hörnet med gott om tid på sig ställde Kevin Alin i BoIS-kassen utan chans.

I 28 minuten drog Jonathan Asp en frispark i nedre kryssribban och Linus R Olsson var nära att fånga in returen. Även Filip Olsson på mittfältet deltog med bra kombinationsspel offensivt. I 29 minuten slog Kevin Jensen en misslyckad passning som höll på att ge danskarna ett jätteläge centralt framför straffområdeslinjen men ett par minuter senare revanscherade han sig rejält är han frispelade Asp som missade avslutet i bra läge.

Bästa kvitteringschansen i första halvlek utöver Asps frispark kom i 42 minuten när Sumar Almadjed satte Dennis Olofsson i ett fint läge på kanten. Inspelet passerade Robin Hofsö och Linus R Olsson vräkte sig fram på bollen men utan att få styr på den. Annars var kassen tom i det läget. BoIS radade upp chanser de sista fem minuterna av första halvlek och det kändes som en tidsfråga innan kvitteringen skulle komma.

I paus kom Igor Arsenijevic, Jacob Ondrejka och Jesper Lernesjö in på plan. Ut gick Sumar Almadjed, Robin Hofsö och Jonathan Asp.

I 53 minuten drog Kevin Jensen bollen i ribban efter fint förarbete av Filip Olsson och Linus R Olsson. Minuten senare blev Dennis Olofsson varnad men efterföljande frispark i bra läge för Avarta blev inte farlig. I anfallet efter var Kevin Jensen på nytt nära kvittering men hans distansskott skrruvade sig strax utanför krysset till publikens sus. Strax därefter bytte Kofi Yeboah Addae av Dennis Olofsson.

Nya byten i 62 minuten då Hampus Fehrm, Jakob Andersson och Emil Jönsson kom in och Måns Ekvall, Filip Olsson och Kevin Jensen klev av.

Jakob Andersson blev också den spelare som fick de bästa chanserna i matchens sista fjärdedel. Två riktigt bra lägen centralt i straffområdet fick han inte till avsluten på. Det sista efter en fin öppnande diagonal passning från Lernesjö till Yeboah Addae som hittade Andersson centralt.

Matchen slutade 0-1 trots ett rejält randigt övertag både spel- och chansmässigt. Vi återkommer med kommentarer från Billy senare.

Byten
23. Jonathan Asp ut – 2. Jesper Lernesjö in, 45 min
10. Robin Hofsö ut 45 min, 14. Jacob Ondrejka in, 45 min
20. Sumar Almadjed ut 45 min, 12. Igor Arsenijevic in, 45 min
16. Dennis Olofsson ut, 5. Kofi Yeboah Addae in, 55 min
8. Måns Ekvall ut, 18. Jakob Andersson in, 62 min
11. Filip Olsson ut, 22. Hampus Fehrm in,  62 min
21. Kevin Jensen ut, Emil Jönsson in, 62 min

Text
  • Torgny Andersen
Foto
  • Nisse Nilsson