Träningsmatch nummer sju väntar på bortaplan mot seriekollegan Torns IF på lördag. 

—Vi har sett om matchen mot Avarta  och det blev ganska tydligt att vi gjorde en del enkla misstag. Vi fick inte till någon ordentlig rytm och såg även ostrukturerade ut stundtals. Sedan har vi pratat om hur presspelet såg ut och hur vi agerar när vi äger boll. Vi har pratat igenom och fördjupade oss i några situationer, säger Billy.

— Så under veckan har vi repeterat en del saker, pratat om presspelet men sett till helheten var vi ganska missnöjda med Avarta-matchen, säger han.

På de sex matcherna hittills har laget släppt i snitt ett mål per match. Men tre gjorda mål framåt är ett målsnitt Billy gärna vill bättra på.

— De senaste två veckorna har vi börjat titta mer på de offensiva bitarna och jag tycker att det synts att vi börjar skapa mer framåt. Inte bara hur vi bygger upp spelet nerifrån, utan också hur vi jobbar på offensiv planhalva. Sett till när vi kommer med rättvända spelare tycker jag vi skapat klart mer de senaste två matcherna än tidigare. Klart att man vill vinna varje match, men det är inte alltid det man investerar är detsamma som man får ut. Ibland kan förberedelserna se annorlunda ut också, man gör lite byten under matchen och så, funderar Billy.

Billy väljer att vila Luka Petrovic (fortsatt  lite problem med en hälsena) och Linus R Olsson.

— Linus fick lite känningar i ljumsken efter matchen senast, han tränade i går (torsdag) men kände sig inte helt hundra. Då är det bättre att låta honom vila och inte riskera något. Max Mårtensson är lårskadad, där rör det sig nog om någon vecka till innan han är tillbaka, säger Billy.

Truppen:
Amr Kaddoura, Kevin Alin, Jesper Lernesjö, Viktor Wihlstrand, Kofi Yeboah Addae, Philip Andersson, Måns Ekvall, Robin Hofsö, Filip Olsson, Igor Arsenijevic, Jacob Ondrejka, Joel Sundström, Dennis Olofsson, Jakob Andersson, Emil Jönsson, Sumar Almadjed, Kevin Jensen, Hampus Ferhm och Jonathan Asp.

Avspark på Tornvallen lördag 13:00.

Text
  • David Jönsson
Foto
  • Nisse Nilson