I morgon, torsdag, spelar A-laget nästa träningsmatch mot Ängelholms FF och i helgen åker hela truppen på en team-building resa till Berlin.

-Nu spelar vi match både torsdag och tisdag (Halmia, hemma) vilket innebär att alla som tillhör A-truppen kommer starta minst en match. Därför kommer vi också göra färre byten och dessa matcher blir ett bra sätt att hålla igång hela truppen, berättar huvudtränare Billy Magnusson.

Torsdagens motståndare Ängelholms FF har BoIS ställts mot under flera år i både Division 1 och Superettan men 2019 spelar ÄFF i Division 2.

-ÄFF bygger precis som vi ett nytt lag och vi utgår från att det blir en bra genomkörare. BoIS-ÄFF brukar vara fartfyllda matcher, säger Billy.

På skadelistan finns, förutom långtidsskadade Granit Stagova och Alexander Tkacz, Max Mårtensson och Jakob Andersson. Den sistnämnde har en enklare stukning och kommer förhoppningsvis kunna spela mot Halmia på tisdag.

Tidigt på fredag morgon beger sig dessutom hela truppen till Berlin för en helg med team-building aktiviteter. En aktivitet som spelarna själva är med och finansierar.

-På grund av klubbens ansträngda ekonomi har det inte varit möjligt att boka ett träningsläger. Killarna tog då initiativet och föreslog att de själva finansierar delar av kostnaden för en weekend-resa till Berlin så att laget kan åka iväg tillsammans och svetsa samman gruppen. Spelarna har dessutom hjälpt klubben spara pengar genom att själva stå för transporten till vissa bortamatcher under försäsongen och vi har också fått hjälp av vår partner LA Travel att hitta en bra resa, säger Klubbchef Max Lundmark.

Spelarnas initiativ gläder även ledarstaben.

-Vi har pratat mycket om att skapa en prestigelös miljö med förståelse för var klubben står just nu. Därför känns det extra bra som tränare att killarna kommer med förslag och lösningar på aktiviteter som innebär att vi kan skapa en professionell verksamhet trots begränsade resurser. Av erfarenhet vet jag också hur viktig en sådan här resa kan vara för att svetsa samman gruppen inför en säsong så det känns riktigt kul att vi kommer iväg, säger Billy.

Laget är borta fredag till söndag och kommer framförallt fokusera på team-building men också ha ett träningspass i Berlin.

-Fredagen står vi i ledarstaben för upplägget och vi kommer ha ett träningspass vid lunch innan Jonny Karlsson från vårt fysteam håller i olika team-building aktiviteter. Lördagen är spelarnas dag där gruppen tillsammans med staben kommer upptäcka Berlin innan hemfärden under söndagen, avslutar Billy.

Torsdagens match mot Ängelholms FF startar 18:00 och spelas på konstgräset på Landskrona IP. Shopen kommer ha öppet från kl 16 så passa på att komma ut för att lösa ert medlemskap och årskort!

Välkomna!