BoIS vann gårdagens träningsmatch mot Ängelholms FF med Roar Hansen vid rodret med 2-0 efter mål av rutinerade anfallarna Robin Hofsö och Linus R Olsson. Det blev en match mot division 2-motstånd som BoIS hade i sin hand men inte utan vissa inledande besvär.

För det var faktiskt ÄFF som skapade de farliga chanserna under den första delen av matchen. ÄFF kom till spel med en stor lust att ställa till problem för randigt och man pressade modigt och ställde om snabbt under de inledande 20 minuterna samtidigt som BoIS slarvade lite både i uppspelsfas och med att plocka bort bollen i farliga lägen.

Bästa läget fick motståndarlaget då Viktor Wihlstrand förlorade en duell och bollen spelades förbi en utrusande Amr Kaddoura. Jonathan Asp hann dock rädda bollen strax innan mållinjen. Innan dess hade BoIS haft matchens första chans när Igor Arsenijevic avlossade skott strax utanför straffområdesgränsen men i famnen på Robin Streifert i ÄFF-målet.

Annars handlade inledningen mycket om Amr Kaddouras spelskicklighet. Kado var på gott humör och blandade våghalsiga – och kanske lite tveksamt avvägda – utrusningar med dribblingsnummer och nedplockade tveksamma kompispassningar från försvarskollegorna. I regnet gjorde underhållningsvärdet gott. Amr hann även med en teatralisk utskällning av en överkänslig motståndare som fick mungiporna rättvända på den, trots vädret, ganska stora publiken.

I 37 minuten fick så äntligen BoIS spräckt den långa mållösa perioden. Att det var Robin Hofsö som, efter att ha rakat in sin egen retur, stod för målet var inte så konstigt då han hade skapar ett par tre rejäla målchanser från sin centrala position redan innan målet. Dennis Olofsson stod för förarbetet och assisten och BoIS gick till halvtidsvila med en matchspeglande 1-0 ledning.

Andra halvlek blev, trots, ett antal byten mitt i halvleken spelmässigt bättre för BoIS. Laget fick också en flygande start när Olsson nickade in 2-0 på inlägg av Olofsson redan i den andra minuten av halvleken.

Medan regnet tilltog blev BoIS defensiv tätare och anfall fantasirikare och segern var aldrig hotad. Inhopparna visade att truppen har bredd och Joel Sundström vände och vred med en tyngdpunkt så låg att motsvarighet inte setts till på Landskrona IP sedan 2002.

I sista matchminuten låg unge Jacob Ondrejka som ett streck i luften och skickade en stenhård ninja-spark i överliggaren. En sprattlande Streifert utan chans på bollen kunde andas ut. BoIS fick nöja sig med en 2-0 seger i gårdagens träningsmatch.

Startelva
Amr Kaddoura, Dennis Olofsson, Philip Andersson, Viktor Wihlstrand, Jonathan Asp, Måns Ekvall, Igor Arsenijevic, Sumar Almadjed, Kevin Jensen, Linus R Olsson, Robin Hofsö

Mål
1-0, Robin Hofsö, 37 min (assist Olofsson)
2-0, Linus R Olsson, 47 min (assist Olofsson)

Byten
Första halvlek – Asp ut, Jesper Lernesjö in
Paus – Jensen ut, Filip Olsson in
Andra halvlek – Ekvall, Arsenijevic, Olsson ut – Fehrm, Ondrejka, Sundström in

Text
  • Torgny Andersen
Foto
  • Nisse Nilsson