Tisdagskvällen gav BoIS fina besked när Halmia hemmabesegrades med 4-0 efter tre mål i andra halvlek. Det mot ett halländskt motstånd som decimerats till 10 man sedan målvakten i Halmia blivit utvisad knappt 40 minuter in i första halvlek efter en vårdslös utrusning och kapning av Jacob Andersson långt utanför Halmiakeeperns eget straffområde.

Det tog bara sex minuter av första halvlek innan BoIS spräckte nollan. Hampus Fehrm gjorde sitt första mål för säsongen efter en lång crosspassning till Kofi Yeboah Addae som spelade in till en framrusande Fehrm som kunde stöta in ledningsmålet. Redan minuten innan hade BoIS varit nära ledning genom ett i stort sett identiskt anfall.

Även om BoIS fortsatte att hålla i taktpinnen kom Halmia fram i ett par farliga chanser i första halvlek. Framförallt var man farliga en period i mitten av halvleken då Patrick Nwadike och Luka Petrovic i mittförsvaret fick jobba hårt för att klara anstormningen.

I samband med utvisningen tog dock BoIS över kommandot helt och kunde sedan hålla det matchen ut. Jesper Lernesjö satte Halmias inbytte målvakt på prov direkt med en bra frispark. De sista fem minuterna av första halvlek började djupledsspelet och de många svepande diagonala passningarna skära allt större hål i Halmiaförsvaret och 1-0 i paus kändes i underkant.

I andra halvlek orkade inte Halmia med en man kort stå emot hemmapressen och bollarna rullade in i jämn takt. Robin Hofsö som kom in i paus gjorde mål nästan omgående men målet dömdes bort då domaren tyckte att Hofsö gick väl hårt fram.

I 59 minuten kom 2-0. BoIS vann boll högt upp i banan, Hofsö fick bollen centralt och hittade en fri Hampus Fehrm som kunde göra sitt andra mål för dagen. Ett par minuter senare kroppsfintade sig Jacob Andersson fram i banan och skickade bollen via målvakten i ribban. Den efterföljande hörnan dunkade Hofsö rakt ner i mattan och upp i nättaket med pannan, till ett otagbart tredje mål för randigt. Då hade klockan tickat upp på 75 minuter.

Med två minuter kvar på klockan hittade Hofsö nätet igen efter ett fint inspel från kanten från Dennis Olofsson. Under hela matchen visade BoIS sig som farligast i kantspelet och självförtroendet fick god påfyllning.

Så startade BoIS

Kevin Alin

Kofi Yeboah Addae – Patrick Nwadike – Luka Petrovic – Jesper Lernesjö

Jakob Andersson – Filip Olsson – Joel Sundström

Jacob Ondrejka – Linus Olsson – Hampus Ferhm

BoIS – IS Halmia 4-0 (1-0)

6 1-0 Ferhm (Yeboah)

46 Ekvall IN, Sundström UT

46 Olofsson IN, Yeboah UT

46 Hofsö IN, L. Olsson UT

59 2-0 Ferhm (Hofsö)

60 Almadjed IN, F. Olsson UT

61 Arsenijevic IN, Ferhm UT

75 3-0 Hofsö (Ekvall)

88 4-0 Hofsö (Olofsson)

 

Text
  • Torgny Andersen
Foto
  • Nisse Nilsson