På lördagen spelar BoIS sin näst sista träningsmatch innan serien drar igång. Senaste matcherna har BoIS släppt in fortsatt få mål – dessutom har man fått igång målproduktionen framåt, två mot Ängelholm och fyra mot Halmia. -Alla har fått visa upp sig och vi fick se den fina konkurrensen som finns i truppen, sex mål framåt och noll insläppa är vi såklart också nöjda med, säger Billy om senaste matcherna.

Mot Rosengård ställs man mot ett lag som man mötte så sent som förra säsongen. Då gällde det Svenska Cupen och Rosengård vann mot BoIS med 2-0. Sedan dess har båda lagen trillat ner en nivå i seriesystemet. Tack vare segern mot BoIS kvalificerade sig Rosengård till Svenska Cupens gruppspel där man tidigare i våras mötte Brage, Häcken och Brommapojkarna.

-Rosengård är ett bra division 2-lag, de gjorde bra prestationer i Svenska Cupen och det kommer bli en bra genomkörare för oss. Det har varit ganska tätt mellan matcherna senaste tiden så jag hoppas vi kan hålla uppe koncentrationen och noggrannheten, säger Billy.

Vad gäller skadeläget så är, utöver långtidsskadade Granit Stagova och Alexander Tkacz, Max Mårtensson fortsatt lårskadad. Han har varit ute och joggat under veckan och där hoppas Billy att Max ska kunna vara tillbaka i full fotbollsträning om någon vecka. Kofi ådrog sig en bristning i låret och ser ut att missa de närmaste veckorna. Jonathan Asp har en överbelastning i vaden och är ännu inte tillbaka i full träning.

Billy aviserar följande trupp:

Amr Kaddoura, Kevin Alin, Jesper Lernesjö, Luka Petrovic, Viktor Wihlstrand, Philip Andersson, Måns Ekvall, Linus Olsson, Robin Hofsö, Filip Olsson, Igor Arsenijevic, Patrick Nwadike, Jacob Ondrejka, Joel Sundström, Dennis Olofsson, Jakob Andersson, Emil Jönsson, Sumar Almadjed, Kevin Jensen och Hampus Ferhm.

Avspark lördag 13:00Borstahusens IP.

Text
  • David Jönsson
Foto
  • Nisse Nilsson