A-laget tog idag sin tredje raka seger när Division 2-laget FC Rosengård besegrades med 2-0 i vårsolen på Borstahusens IP. 

BoIS kom till dagens match med två raka segrar i ryggen mot Ängelholm och Halmia. Det var också randigt som hade ett spelmässigt övertag under hela den första halvleken och skapade flera klara målchanser. Ribban hade hunnit stå i vägen för randig ledning vid två tillfällen under den första halvleken innan Filip Olsson spräckte Rosengårds nolla med en fin nick efter ett precist inlägg från Jesper Lernesjö.

– Vi kommer rätt i speluppbyggnadsfasen med bra höjd på ytterbackarna och där innermittfältarna hittar bra relationer mellan varandra vilket innebär att vi konstant spelar förbi deras förstapress. De svarar med att flytta upp mer folk och då är killarna smarta med en del längre bollar vilket gör vårt spel mer varierat. Vi skapar oerhört mycket chanser och kunde haft en större ledning samtidigt som vi släpper till väldigt lite, sammanfattar huvudtränare Billy Magnusson.

Efter halvtidsvilan minskade BoIS spelövertag något men randigt fortsätter vara det bättre laget och Linus Olsson utökar rättvist ledningen från nära håll i den 66:e minuten efter fint framspel av Igor Arsenijevic.

– I den andra halvleken är vårt spel långsammare och vi slarvar en del vilket är lite typiskt efter en så bra första halvlek. Spelet blir lite hafsigare men det finns samtidigt flera bra sekvenser även under den andra halvleken, säger Billy.

Dagens seger var den tredje i följd för randigt och vi kan också konstatera att BoIS nu spelat 4 raka matcher utan att släppa in ett mål

– Vi är trygga i vår defensiv och presspel samtidigt som killarna fortsätter ta steg offensivt för varje vecka som går. Idag släpper vi inte till mycket men Kado får ändå göra en svettig räddning i slutminuterna vilket var kul att se, avslutar Billy.

Generalrepetitionen inför premiären spelas nästa lördag 30/3 kl 13 mot Asarum hemma i Landskrona. Spelplats är i dagsläget oklart beroende på om matchen spelas på gräs eller konstgräs. Håll utkik på hemsidan för mer information. Därefter är det äntligen dags att sparka igång säsongen 2019 med hemmapremiär mot FC Trollhättan den 7/4. Väl mött då!

Så startade BoIS

Amr Kaddoura

Dennis Olofsson (78 Jakob Andersson)

Philip Andersson (82 Luka Petrovic)

Viktor Wihlstrand
Jesper Lernesjö (73 Patrick Nwadike)

Igor Arsenijevic
Måns Ekvall (58 Sumar Almadjed)

Filip Olsson

Hampus Ferhm (67 Kevin Jensen)

Robin Hofsö
Linus Olsson

BoIS – FC Rosengård 2-0 (1-0)

22 1-0 Filip Olsson (Ekvall)
68 2-0 Linus Olsson (Arsenijevic)

Foto: Nisse Nilsson

HUVUDPARTNERS

Serneke logotyp
Ohlssons

GULDPARTNERS