Torsdagen den 4/4 kl 19:15 arrangerar Zebrafonden en kick-off inför säsongen 2019 på Harrys i Landskrona. Anton Jönsson är en av initiativtagarna till Zebrafonden.

Anton, först och främst ett stort tack för ert stöd till BoIS. Berätta kort om vad Zebrafonden är för de som mot förmodan missat det?

Zebrafonden är ett supporterinitiativ som startades av mig och fyra andra randiga själar. Vi erbjuder alla svartvita supportar ett enkelt sätt att stödja BoIS med det lilla extra för att visa vad klubben i våra hjärtan betyder för oss. Genom att bli månadsgivare på zebrafonden.se bidrar man med en liten summa, varje månad, och hjälper BoIS mot en ljusare ekonomisk framtid. Man kan även swisha engångsbelopp. Zebrafonden är en ideel förening och beloppet givarna samlar in under ett år skänks oavkortat till Landskrona BoIS. Detta då klubbens sista medlemsmöte för året hålls. Den 11:e december 2018 överlämnade vi vår första check som landade på 111 111 kronor.

Hur är intresset för Zebrafonden 2019?

I dagsläget är vi cirka 115 månadsgivare. Ett par är dessutom lokala företagare. Utöver det har vi personer som skänker månadsvis via swish. Så jag får nog påstå att intresset är gott. Vi är så klart inte nöjda utan jobbar, och kommer jobba, kontinuerligt för att värva nya givare. Ni kan lita på att vi kommer synas i olika randiga sammanhang under hela 2019. Någonstans vill jag poängtera att alla bäckar små betyder så otroligt mycket i det större sammanhanget. Zebrafonden har hittills samlat in över 45 000kr sedan 2018 års gåva på 111 111 kronor överlämnades. I denna takt slår vi förra årets intäkter med råge. Detta tack vare personer som väljer att swisha en tjuga när BoIS gör mål eller löser ett givarskap på exempelvis 59 kronor per månad. Var och en behöver inte göra så mycket, men tillsammans gör vi skillnad för Landskrona BoIS.

På torsdag 4/4 arrangerar ni en kick-off inför säsongen på Harrys i Landskrona. Vad händer då?

Då snackar vi på allvar upp Landskrona BoIS säsong 2019. Det kommer bjudas på intervjuer med spelare och ledare från BoIS i en gemytlig miljö. Här är vi extremt glada över att Jens och Björn från BoIS-podden tar rollen som konferencierer. Det garanterar intressanta djupdykningar, diskussioner och analyser kring allt BoIS-relevant. Det kommer även tävlas i BoIS-kunskap så det gäller att kunna sin historia den 4:e april! Allt detta, och mycket mer, till god mat och öl, läsk eller vatten.

Blir det några kluriga frågor för spelare och ledare?

Givetvis! Vi ska in under skinnet på dem. Både allvar och humor så klart.

Avslutningsvis, vad är ert mål med Zebrafonden?

Vårt mål är att bli föreningens största enskilda sponsor. BoIS är redan ensamt i sitt slag i landet gällande stödet man har per capita, sett till Landskronas invånarantal. Därför ser vi inga problem med att föreningen blir unik även när det gäller sponsorbiten.

Vi riktar stort tack till Anton och Zebrafonden. Läs mer om deras arbete på zebrafonden.se