På lördagsförmiddagen genrepade BoIS med att slå Asarum från division 2 med 4-0. Förutom genrep var det säsongspremiär på gräs. Trots en lite gropig matta spelade randigt samma fina fotboll som vanligt. Billy och Max på bänken luftade hela truppen.

BoIS satte tonen direkt i matchen. Efter fem minuter bröt BoIS boll på mitten och Linus R Olsson fick bollen i bra läge, tog sig in centralt och sköt strax utanför. Minuten senare var det nära 1-0 efter att Olofsson tagit sig ner till hörnflaggan och Igor Arsenijevic missat en hundraprocentig chans. Efter ytterligare ett par chanser spräckte till slut Robin Hofsö målnollan efter ett fint inspel av Dennis Olofsson.

– Var det jag som gjorde assisten? Ja det kan det nog ha varit. Det var lite lägre tempo idag men ändå bra att få en match och ett antal träningar på gräs, kommenterade Olofsson efter matchen.

I 13 minuten gjorde Kevin Jensen behärskat 2-0. Han fick en fin passning ut på kanten, tog sig in i straffområdet och placerade lugnt bollen i bortre stolproten, assisten stod Linus R Olsson för. BoIS fortsatte trycka på kraftigt större delen av första halvlek men efter 2-0 var matchen i praktiken avgjord Asarum presterade ett halvfarligt anfall i första halvlek.

I 41 minuten uppstod blodvite i samband med hörnan på Hofsö. Det såg ut att kunna vara ett litet jack i ögonbrynet. Hofsö utgick men verkade må bra.

Andra halvlek blev mer avslagen men Jacob Ondrejka kom in på plan och visade framfötterna efter att ha skrivit seniorkontrakt på förmiddagen. Han stod för assist till 3-0 då han fick boll centralt och vickade den elegant till Hampus Fehrm som blev ensam men målvakten från straffområdesgränsen och avslutade säkert.

Vid 4-0 levererade knatteligan på nytt. Jacob Andersson nådde Ondrejka som spelade snett inåt bakåt och Joel Sundström kom perfekt i luckan och satte slutresultatet.

– Skönt att få göra sitt första mål i randigt. Passningen från Jacob var perfekt, han lade verkligen upp den till mig och det var ingen tvekan, konstaterade Joel Sundström.

Matchens sista spark kom från 11 meter. Asarum fick straff men Kevin Alin räddade och BoIS avslutade försäsongen med 11 halvlekar utan mål bakåt.

– Äntligen är försäsongen är över. Nu kan vi börja snegla mot premiären och inleder med en genomgång av FC Trollhättan på tisdag. För egen del har jag i stort sett samma roll som ifjol och nu ska det bli spännande att se var vi står, avslutade Olofsson.

Startelva
Amr Kaddoura

Dennis Olofsson
Philip Andersson
Viktor Wihlstrand
Jesper Lernesjö

Igor Arsenijevic
Filip Olsson
Sumar Almadjed
Kevin Jensen
Robin Hofsö
Linus R Olsson

Inbytta
Jacob Ondrejka, Måns Ekvall, Jacob Andersson, Kevin Alin, Hampus Fehrm, Emil Jönnson, Joel Sundström, Luka Petrovic, Elias Saber (U19)

Mål
1-0, Hofsö (Olofsson), 9 minuten
2-0, Jensen (R Olsson), 13 minuten
3-0, Fehrm (Ondrejka), 60 minuten
4-0, Sundström (Ondrejka), 68 minuten

HUVUDPARTNERS

Logotyp för Oatly
Logotyp för Unibet
Logotyp för Volkswagen Syd
Logotyp för Puls
Logotyp för Ekbladhs
Logotyp för Serneke
Logotyp för Teamab
Logotyp för Ohlssons
Logotyp för Landskronahem
Logotyp för HSB Landskrona
Logotyp för Prenad

GULDPARTNERS