På söndag drar seriespelet igång! Trollhättan väntar hemma på IP i premiären av Divison 1 Södra 2019.

Laget tränade på A-plan på fredagseftermiddagen och så väl tränare som ledare såg ut att njuta av miljön. Det vackra vädret, den fasta och fina gräsmattan – och det härliga ljudet av bolltillslag som ekade över den tomma sittplatsläktaren. I slutet av träningen pricksköt assisterande tränaren Max Mölder några inlägg till bland andra Robin Hofsö – och om Hofsös ansiktsmask inte skrämmer motståndarna så lär hans volleyskott göra det. Efter en lång försäsong av träningar, matcher, videogenomgångar, anfallsspel, fasta situationer, presspel, uppspel, försvarsspel, spelvändningar och säkerligen en del annat, så vet killarna kanske på ett ungefär vad som gäller.

Nervösa spelare?

-Fullt naturligt i så fall. Alla spelare som kommit till denna punkten i sin karriär gillar att tävla, när man väl kommer ut på mattan glömmer man det och går ut och kör, säger Billy Magnusson.

Det blir i stora drag samma trupp som i genrepet mot Asarum förra helgen.

-Kofi är fortsatt lårskadad och tränar på egen hand. Max Mårtensson har gjort sin första fulla träningsvecka efter sin skada och ska spela med U19 i dag (lördag). Jonathan Asp har börjat komma igång men har väl egentligen bara hunnit med ett helt träningspass. Utöver dessa är ju Granit och Tkacz fortsatt skadade, kommenterar Billy om skadeläget.

Patrick Nwadike spelar på lördagen med Prespa Birlik, dit han är utlånad, vilket gör att följande 19 spelare är med i morgondagens matchtrupp:

Amr Kaddoura, Kevin Alin, Jesper Lernesjö, Luka Petrovic, Viktor Wihlstrand, Philip Andersson, Måns Ekvall, Linus Olsson, Robin Hofsö, Filip Olsson, Igor Arsenijevic, Jacob Ondrejka, Joel Sundström, Dennis Olofsson, Jakob Andersson, Emil Jönsson, Sumar Almadjed, Kevin Jensen och Hampus Ferhm.

-Det har märkts på killarna att det närmar sig, det som vi väntat på. Det har varit bra fart på träningarna, härlig intensitet, säger Billy.

Matchstart söndag 16:00Landskrona IP.

BoIS – FC Trollhättan.

Vi ses på IP!

Text
  • David Jönsson
Foto
  • Nisse Nilsson