BoIS tog alla tre poäng i årets premiär av division 1 södra inför drygt 2100 åskådare mot ett tufft spelande Trollhättan. En tuff och intensiv match som varade i 99 minuter avgjordes redan i den sjnde av debutanten Sumar Almadjed.

Matchen inleddes trevande men i sjunde matchminuten slog nyförvärvet från Hittarp Sumar Almadjed till med 1-0. Jesper Lernesjö fick bollen till vänster i straffområdet, slog en utsida till Kevin Jensen som nickade ner och Sumar drog upp bollen i krysset.

Efter målet tog BoIS över matchen men utan att skapa några riktigt hundraprocentiga chanser. I minut 18 var det nära när Viktor Wihlstrand nådde Dennis Olofsson med en djup passning och Olofsson nådde sånär Robin Hofsö.

Efter cirka 35 minuter började FC Trollhättans taktik att sänka tempot och ligga lågt att ge utdelning. BoIS fantasi i anfallen dog ut och spelet blev mer och mer statiskt. Samtidigt började Trollhättan bli tyngre i sin offensiv som helt utgick från fasta situationer. Oavsett om det rörde sig om en frispark på 50 meter eller ett inkast vid sista tredjedelen. Trollhättan var riktigt nära vid flera tillfällen och Anders Mogren närmst med ett skott strax utanför en överspelad Amr Kaddoura.

Randigt gick till paus med en frustrerad Billy Magnusson vid innerplan och andan i halsgropen.

Andra halvlek började med ett BoIS som var mer med i matchen igen. Tidigt fick Sumar iväg ett skott efter fint förarbete som tog i innerstolen och passerade farligt nära en framrusande Robin Hofsö på returen.

Det dröjde dock inte länge förrän Trollhättan på nytt ökade pressen och BoIS mittfält hade svårt att stå emot Trollhättans tunga spelargalleri med en utmärkt Anders Mogren som spelmotor. I Rexhepi på topp hade motståndarna en spelare som kastade stenhårda 30-metersinkast med precision.

Trollhättans och matchens bästa chans förutom målet kom i 63 minuten då man skickade en hörna i nederkanten av ribban och var nära att bli först på returen.

– Vi var illa ute i början av matchen men sen har vi ribbträffar nog för ett mål kan jag tycka. Närmre än så kommer vi inte, summerade en besviken bortatränare William Lundin.

 

När den 99 minuter långa matchen slutligen var över kunde ett hårt kämpande randigt lag andas ut med tre sköna poäng med sig ut till klacken för att fira.

– Vi attackerar och börjar bra men sen slutar vi löpa i djupled och vi kommer egentligen inte tillbaka till det senare i matchen. Trollhättan gör det svårt för oss men vi reder ut det och tar med oss tre riktigt sköna poäng, sammanfattade debuterande hemmatränaren Billy Magnusson.

Startelva
Amr Kaddoura
Dennis Olofsson
Viktor Wihlstrand
Philip Andersson
Jesper Lernesjö
Sumar Almadjed
Måns Ekvall
Filip Olsson
Hampus Fehrm
Robin Hofsö
Linus R Olsson

Mål
1- 0 Sumar Almadjed (Kevin Jensen), 7 min

Varningar
Philip Andersson, 30 min
Filip Olsson, 37 min
Jesper Lernesjö, 52 min
Viktor Wihlstrand, 80 min

Byten
Igor Arsenijevic in – Almadjed ut, 65 min
Jakob Ondrejka in – Jensen ut, 70 min
Jakob Andersson in – Olsson ut, 96 min

Text
  • Torgny Andersen