Premiären avklarad, seger 1-0 mot Trollhättan. Nu väntar första bortamatchen och BoIS ställs på söndagen mot IK Oddevold, som liksom BoIS vann i sin premiär.

Direkt ställs BoIS inför en av de längsta bortaresorna, de dryga 30 milen upp till Uddevalla för match på Rimnersvallen, spelplats för två matcher under VM 1958. BoIS senaste besök i Uddevalla, oktober 2017, slutade med 3-2-förlust och morgondagens möte blir det 25 i ordningen mellan lagen.

Den länge emotsedda seriepremiären slutade alltså med 1-0-seger för BoIS, detta efter ett tidigt mål av Sumar Almadjed. Det blev inte den målglada och offensiva fotboll vi blivit bortskämda med under den avslutande delen av försäsongen. Tre poäng blev det oavsett för BoIS som klockan 10 på söndag förmiddag sätter sig i bussen för avfärd mot Uddevalla.

Om premiärmatchen säger Billy:

-Det jag tar med mig från premiären är hur organiserade vi är. Visst, det skedde en del tekniska misstag men vi är svåra att skapa målchanser på och vi är organiserade i det vi gör, säger han och fortsätter:

-Vi vill väl ha lite mer rörlighet, lite snabbare beslut och trycka lite mer i djupled. Defensivt ska vi fortsätta vara noggranna och hålla uppe den intensiteten vi hade. Förstärka de bitarna som var bra, säger Billy om vad man pratat om i veckan.

Vad gäller skadeläget är Alexander Tkacz och Granit Stagova fortsatt långtidsskadade. Kofi är ännu inte tillbaka i full träning efter sin lårskada och tränar på egen hand. I övrigt är truppen skadefri och i truppen till morgondagens match tillkommer Jonathan Asp.

Truppen:

Amr Kaddoura, Kevin Alin, Jesper Lernesjö, Luka Petrovic, Viktor Wihlstrand, Philip Andersson, Måns Ekvall, Linus Olsson, Robin Hofsö, Filip Olsson, Igor Arsenijevic, Dennis Olofsson, Jakob Andersson, Sumar Almadjed, Kevin Jensen, Hampus Ferhm, Jacob Ondrejka, Jonathan Asp.

-Jag var och såg Oddevold i deras premiär mot Torn. De är ett välorganiserat lag med en bra spelare, jobbar hårt för varandra. En tuff match för oss, precis som alla andra matcher i denna serien. Det blir deras hemmapremiär och all den extra energi det medför. Samtidigt har vi ju en massa positiv energi från vår premiär som vi kommer ta med oss, avslutar Billy.

Matchen spelas söndag, matchstart 16:00 och kan ses via webbsänding på ettanplay.se för 89 kr.

Text
  • David Jönsson
Foto
  • Jonny Karlsson