BoIS tog en tung bortaseger i Uddevalla mot Oddevold på söndagseftermiddagen. Robin Hofsö blev matchhjälte efter sitt nickmål en halvtimme in i matchen. Matchen präglades av en stabil landskronadefensiv och laget höll nollan för sjunde raka matchen. Segern förde upp randigt till en andraplats i tabellen och nu är man tillsammans med Lund ensamma på två segrar.

BoIS inledde matchen piggt med hög press men Oddevold hotade snabbt i djupled direkt när BoIS tappade boll i inledningen. I femte minuten drev Viktor Wihlstrand bollen centralt och BoIS kom i ett bra läge. BoISarna vinkade för hands i straffområdet efter avslut på en offrande försvarare men utan signal. I nionde minuten levererades ett riktigt bra kombinationsspel av BoIS och Robin Hofsö skarvade till en fri men knappt offsidestående Linus R Olsson.

Efter ett tiotal spelade minuter blev det mer och mer randig dominans. En ny läcker touch av Hofsö till en framrusande Olsson som fick bollen knappt bakom sig i riktigt bra läge efter dryga kvarten och det började bli målkänsla i bortalaget. Efter 24 minuter sköt Kevin Jensen ett misslyckat skott i bra läge utanför. Jensen som så långt inte varit lika tongivande som i premiären. Ledningsmålet kom följdriktigt i 30 minuten. Då genom en riktig stressad bjudning av Oddevold som först försökte rensa till hörna men Linus R Olsson plockade upp bollen på linjen och lade in den högt i luften där hemmamålvakten kom på mellanhand och Hofsö nickade in ledningsmålet i tom bur i duell med målvakten och en försvarare. Direkt efter målet kom Linus R Olsson fram långt i straffområdet och skapade e hörna i bra läge. Oddevold fick sitt första farliga halvläge i djupet i 38 minuten men Wihlstrands långa tå rensade i sista stund. I 41 minuten blev Igor Arsenijevic liggande på plan och bars ut på bår. Sumar Almadjed avlöste. Bytet gav Oddevold lite energi eller om det var BoIS som tappade fokus. En farlig frispark i 46 minuten till Oddevold efter tuff duell fick Kaddoura att stöta bort bollen och BoIS kunde rensa och gå till paus i ledning.

Första minuten av andra halvlek, Linus R Olsson fri men målvakten paradräddar till hörna. På hörnan tokmissar målvakten men ingen BoISare finns på plats att stöta in bollen i det övergivna Oddevoldmålet. Andra halvlek blev spelmässigt sämre men BoIS inledde offensivt och det var bortalaget som fick de farliga chanserna även de sista 49 minuterna. I 52 minuten blev Hofsö överraskande helt ren efter inspel av Olofsson, och hann inte stöta bollen i mål. Tre minuter senare tog Linus R Olsson sig runt på kanten och djupt in i straffområdet men fick inte in inspelet. En bra hörna följe och BoIS bet sig fast länge utan att få på avslut. Olsson blev fri från kanten i 57 minuten men målvakten räddade avslutet. Olsson varit mycket aktiv och nära flera gånger om i båda halvlekarna. Men i 61 matchminuten var olyckan framme och Olsson fick ersättas av Jakob Ondrejka.

– Linus fick en vadskada. Det är oklart läge både för honom och Igor. Thomas Mårtensson kommer att undersöka de i morgon och då vet vi mer, rapporterade en i övrigt nöjd Billy Magnusson.

I 76 minuten var det mycket nära 2-0 när Ondrejka, som på nytt gjorde ett bra inhopp, stack ifrån sin man på kanten och placerade bollen förbi målvakten men en försvarare räddade på mållinjen. Fyra minuter senare drog han ett skott från distans efter fin krossboll. Målvakten räddade utan större problem. Andra halvlek innebar mycket boll för Oddevold men utan att man lyckades etablera något tryck. Oddevold får en halvchans men inga problem för Kaddoura. Efter 94 minuter stod BoIS som segrare för andra halvleken i rad.

– Jo det är en väldigt stabil insats igen. Man ska inte säga så, men jag var aldrig riktigt orolig. Oddevold lyckas inte skapa några chanser och vårt försvarsarbete sitter. Vi faller lite långt i andra halvlek men vi gör det bra ändå och vi har ett par tre målchanser som är riktigt bra. Linus och Robin kombinerar fint flera gånger i första halvlek.

Startelva
Amr Kaddoura
Jesper Lernesjö – Viktor Wihlstrand – Philip Andersson – Dennis Olofsson
Måns Ekvall – Igor Arsenijevic – Filip Olsson
Kevin Jensen – Robin Hofsö – Linus Olsson

Mål

0-1 Robin Hofsö (Linus R Olsson), 30 min

Varningar

Byten
Arsenijevic ut, Sumar Almadjed in, 43 min
L R Olsson ut, Jakob Ondrejka in, 61 min
Jensen ut, Jonathan Asp in, 82 min

HUVUDPARTNERS

Serneke logotyp
Ohlssons
Landskrona stad
Prenad logotyp

GULDPARTNERS