Redaktionen ringde upp en nöjd huvudtränare med två dagars reflektion på årets första bortamatch och andra 1-0-seger mot Oddevold. 

– Helt nöjd kan man ju aldrig vara och framförallt var det ju tråkigt att vi fick två skador med oss hem. Igor Arsenijevic har med största sannolikhet ett uttänjt ledband. Hans knä har inte svullnat upp så vi är hoppfulla att det inte rör sig om ett att något är avslitet men vi letar magnetröntgentid för att vara helt säkra. Det blir troligen minst tre veckors frånvaro för Igor. När det gäller Linus R Olsson så är det konstaterat att han fått en bristning i vaden. Det rör sig normalt också om cirka 3 veckor frånvaro. Nu får andra spelare chansen att kliva fram och de är riktigt taggade inför uppgiften.

På pluskontot har Kofi Yeboah Addae gått i full fotbollsträning igen och Jonatan Asp är på gång och fick även speltid mot Oddevold.

– Jag tittade på matchen igår och tycker att jag ser mer linjer i anfallsspelet jämfört med premiären. Vi har en handfull riktigt bra chanser och lägen där lite skärpa och lite tur gett utdelning. Försvarsmässigt är vi noggranna över hela banan och stöttar varandra som ett lag på ett mycket bra sätt.

Laget tar nu sikte på en intressant hemmamatch i Påsk.

– Vi tränar onsdag, torsdag, fredag och söndag. På fredag och söndag är det 10:30 som gäller. Vi har inte börjat titta på Oskarshamn än men det är toppmatch på Annandag påsk mot en av seriens förhandsfavoriter på ett soligt IP om man får tro på SMHI så vi hoppas på minst lika bra uppslutning som sist, avslutar Billy.

Text
  • Torgny Andersen
Foto
  • Nisse Nilsson