BoIS fick med sig en poäng mot tippade topplaget Oskarshamn efter en sen kvittering i 93 minuten. Sumar Almadjed fick bollen i perfekt läge efter ett motlägg i straffområdet och sköt vackert in kvitteringen inför 2056 betalande åskådare. Randigt dominerade större delen av matchen men kvitteringen kändes som en halv seger med tanke på den sena minuten. 

Det var en jämn matchinledning och Oskarshamn som fick första målchansen när Sonny Karlsson brottade in både Amr Kaddoura och bollen i mål. I sjunde minuten fick BoIS en dubbelhörna som båda blev farliga.Efter cirka 10 minuter så började BoIS ta över spelet mer och mer och dagens BoISare som var debutant från start, Jacob Ondrejka, låg bakom ett flertal bra halvchanser för BoIS. Ett läge i samarbete med Robin Hofsö efter cirka 10 minuter var nära att ge en riktigt bra chans. I 21 minuten gick bollen som på snöre genom randigt. Ondrejka nådde Jensen som i bra läge sköt utanför centralt i straffområdet.

I 33 minuten fick Oskarshamn ett bra omställningsläge men skottet gick högt över. Oskarshamn fick en mindre period med press efter det läget men utan att skapa riktigt klara målchanser. Istället kom matchens första riktigt stora chans i tredje tilläggsminuten av första halvlek då Philip Andersson blev ensam med bollen i i bortre delen av målområdet efter en riktigt bra slagen hörna. Andersson fick dock inte ner nicken och det var 0-0 i paus med mersmak för hemmalaget.

I andra halvlek fortsatte det spelmässiga övertaget för BoIS samtidigt som chanserna åt båda håll blev än mer lätträknade än i första. Oskarshamn tog dock ledningen i 67:e minuten efter att bollen snabbt studsat bortalagets väg på mittplan och Adrian Edqvist enkelt placerat bollen i nät. BoIS som fram till dess hållit nollan 7 matcher i rad (tangerat klubbrekord) ställdes nu för första gången i tävlingssammanhang under året i ett underläge.  Trots att man inte lyckades skapa ett jättestort tryck kom till slut ändå kvitteringen. Hemmalaget slutade aldrig kämpa och målskytten från hemmapremiären Sumar Almadjed frälste landskronapubliken än en gång med sin sena och vackra kvittering.

Inhopparen Hampus Fehrm summerar matchen så här:

-Det var härligt att få debutera såklart. Lite nervös var jag men samtidigt har jag varit i klubben ett par år nu och det är hit man längtat, summerade inhoppade debutanten Hampus Fehrm sina personliga känslor av att få ha gjort tävlingsdebut i BoIS.

-Annars tycker jag vi ät bättre rakt igenom och kontrollerar matchen i princip från start, vi har många riktigt bra chanser och spelar helt enligt plan så en viss besvikelse finns även om det såklart är skönt med en sen kvittering. Nu får vi se till att få ner Sumar på jorden igen här i veckan, log Fehrm utanför IPs omklädningsrum. 

Assisterande tränare Max Mölder beskrev delade känslor efter matchen.

-Vi gör det riktigt bra och det borde kanske räckt till en trea. Visst Karlsson på topp är tung men vi har kontroll hela tiden och jag räknar in 5-6 riktigt kvalificerade anfall från vår sida som kunde gett utdelning Vi tar med oss vår kanske bästa prestation hittills till nästa match, sammanfattade Max i omklädningsrummet.   


Startelva
Amr Kaddoura
Jesper Lernesjö
Viktor Wihlstrand
Philip Andersson
Dennis Olofsson
Filip Olsson
Måns Ekvall
Sumar Almadjed
Jakob Ondrejka
Robin Hofsö
Kevin Jensen

Mål
1-1 Sumar Almadjed, 93 minVarningar
Inga

Byten
Jonatan Asp in, Lernesjö ut, 54 min
Hampus Fehrm in, Jensen ut, 70 min
Joel Sundström ut, Ekvall in, 80 min

Text
  • Torgny Andersen
Foto
  • Jonny Karlsson