Våren 2018 funderade Anders, Björn och Jimmy på hur de kunde hjälpa Landskrona BoIS. Det blev starten på Tipsklubben 1915 och 10 månader senare har detta resulterat i 53 233 kronor till BoIS. Nu på fredag är det avspark för omgång 8.

Tipsklubben1915 är en ideell förening som genom spel på Stryktips och Europatips stödjer Landskrona BoIS ekonomiskt. Målsättningen är att spelandet ska generera ett överskott som ska tillfalla Landskrona BoIS och deltagarna i Tipsklubben 1915. Vi tog ett snack med Anders Svensson, en av initiativtagarna.

Hur mår Tipsklubben 1915?

-Tipsklubben mår bra. Det har varit en rolig tid med många spännande omgångar. Deadline för att vara med i nästa omgång är nu på fredag 26/4 så vi hoppas så många randiga som möjligt hittar till www.tipsklubben1915.se och hänger på tåget, berättar Anders.

Vad är målet med Tipsklubben 1915?

-Förhoppningen med Tipsklubben är att vi ska kunna dra in 1-2 stora vinster per år till deltagarna och BoIS, förklarar Anders. Det blir dessutom ett spänningsmoment för deltagarna eftersom du som deltar kan följa spelandet via hemsidan och på sociala medier. Det är väldigt kul att spela kollektivt då glädjen vid eventuell vinst blir så mycket större.

Hur går tippningen till?

-Under veckodagarna blir det en del lyssnande på diverse spelpoddar och studerande av sportsidor för att hitta spikarna och dragen inför helgen. Då jag precis blivit far för andra gången blir det en del fotbollstittande tillsammans med Agnes i soffan på kvällarna. Något som vi båda uppskattar givetvis, säger Anders med ett snett leende. Själva systemen skapas på lördags- och söndagsförmiddagarna då de också publiceras på hemsidan och sociala medier.

Var hittar man Tipsklubben 1915?

-All info om hur det går till och hur man deltar finns på vår hemsida www.tipsklubben1915.se. Under året kommer vi dessutom arrangera events för att locka fler att komma in i gemenskapen samtidigt som vi stöttar klubben i vårt hjärta, säger Anders. 

När vi hörs igenom om 10 månader vart står Tipsklubben 1915 respektive BoIS då?

-Jag hoppas givetvis att vi fått in några större vinster som ger BoIS ett fint ekonomiskt tillskott. Får jag drömma blir våra vinster ett bra bidrag till kassan när vi rustar för Superettansäsongen 2020, avslutar Anders med ett leende.

Vi tackar alla som deltar i Tipsklubben 1915 för ert stöd till Landskrona BoIS.