BoIS tog en storseger mot Åtvidaberg på lördagen inför 1275 åskådare efter en riktigt bra insats på Kopparvallen. Matchen slutade 5-0 med mersmak. Jakob Ondrejka, Hampus Fehrm och Filip Olsson fick göra sina första tävlingsmål i seniorsammanhang och nu tar BoIS sikte på Tvååker hemma den 1 maj, då spelarna behöver samma massiva publikstöd som i de första två hemmamatcherna.

BoIS tog kommandot direkt och Jakob Ondrejka nickade in en hörna redan i andra minuten då han mötte bollen perfekt och styrde upp den i första krysset. Då hade BoIS redan haft en halvchans före målet.

Efter fem minuter fick ÅFF en viss press i samband med en hörna. Hemmalaget hade en bra femminutersperiod efter målet där de kom ofta och med fart djupt ner i BoIS-försvaret men det var ändå BoIS som hade det mesta och bästa av spelet och i 14 minuten kom följdriktigt 2-0 genom Robin Hofsö på nick efter ett riktigt fint långt svepande inspel av Dennis Olofsson. En riktig drömstart för randigt.

I 17 minuten, fick vi se ett bra Åtvidanfall men skottet gick högt över efter inspel snett inåt bakåt. I 21 minuten kom ett avslut av Hampus Fehrm i bra läge efter en fin djupledspassning av Filip Olsson men skott utanför. Sekunderna senare spelade Olsson till Ondrejka i fint läge igen och inspelet nådde sånär en fri Hofsö.

Matchen lugnade ner sig lite efter en intensiv inledning när det gått cirka 25 minuter. Det var dock fortsatt BoIS som stod för det mesta av bollinnehav och anfall. I 32 minuten dök en chans upp för ÅFF då Kevin Alin gick ut i straffområdet och skulle plocka men tappade bollen. BoIS förvar var dock först på plats och fiskade upp den halvfarliga returen.

Det var mycket nära 3-0 när ÅFFs målvakt gjorde en magisk reflexräddning efter klapp-klappsel mellan Fehrm, Asp och Ondrejka 35 minuter in i matchen. Bollen på mållinjen. Anfallet gav BoIS ny energi och 3-0 låg hela tiden i luften. Strax före paus fick vi se ett fantastiskt anfall genom samtliga offensiva BoISare men Sumar Almadjed som fick sista läget fick aldrig iväg avslutet mot mål.

BoIS lämnade Kopparvallens gräs efter 45 minuters vacker fotboll som skulle kunnat ge fler än två mål framåt.

– Absolut. Samtidigt var jag inte nöjd med sista kvarten av första halvlek. Det kändes som att vi var lite för nöjda och Åtvidaberg fick komma in i spelet en del. Så jag var faktiskt nöjd med att det blev halvtidsvila så att vi fick prata igenom situationen och komma ut taggade till andra halvlek igen, sa Billy Magnusson efter matchen.

BoIS tog tillbaka initiativet direkt i andra halvlek. I 50 trädde Måns Ekvall vackert upp bollen i krysset efter att ha spelat vägg med Hofsö i straffområdet. I 53 minuten var det nära 4-0 när Hofsö blev frispelad men målvakten hann ut och avvärjde precis framför fötterna. BoIS tog nu över matchen. Åtvidaberg backade hem för att försöka minimera skadorna men chans på chans avlöste sig för randigt ändå.

I 63 minuten fick Hampus Fehrm göra sitt första mål i seniorlaget efter ett fint inlägg som gick mot Hofsö men ÅFFs mittback nickade undan. Dock inte bättre än att Fehrm kunde fiska upp returen och distinkt kötta in ett logiskt 4-0.

Åtvidaberg vaskade fram ett par riktigt bra chanser efter drygt 75 minuter men framförallt en riktigt vass brytning av Viktor Wihlstrand i sista stund fredade BoIS mål.

I 83 minuten sköt inbytte Jakob Andersson ett stenhårt skott i ribban. Han fick revansch på sig själv två minuter senare när han lurade skjortan av Åtvids ytterback och lade in bollen till Filip Olsson som hade tomt mål att stöta in bollen i. Matchen slutade 5-0 till BoIS med bud på betydligt mer.

– En riktigt skön resa hem väntar såklart. Vi lyckades med det mesta vi pratat om idag. Första målet kommer till på precis en situation vi pratat om och tidigt känner vi att vi har bra kontroll på matchen. Det är klart att det blir enklare att få första målet efter två minuter men vi gör det riktigt bra idag, summerade Billy Magnusson matchen.

Startelva

Kevin Alin Jonathan Asp – Viktor Wihlstrand – Philip Andersson – Dennis Olofsson

Sumar Almadjed – Måns Ekvall – Filip Olsson

Hampus Fehrm – Robin Hofsö – Jacob Ondrejka

Mål

0-1 Jakob Ondrejka (Måns Ekvall), 2 min

0-2 Robin Hofsö (Dennis Olofsson), 14 min

0-3 Måns Ekvall (Hofsö), 50 min

0-4 Hampus Fehrm, 63 min

0-5 Filip Olsson (Jakob Andersson), 85 min

Varningar

Byten Fehrm ut, Jakob Andersson in, 66 min

Hofsö ut, Max Mårtensson in, 80 min

Almadjed ut, Joel Sundström in, 83 min

Text
  • Torgny Andersen