Matcherna duggar tätt för A-laget och redan i morgon, onsdag, är det dags för ny hemmamatch när Tvååkers IF besöker Landskrona IP. Huvudtränare Billy Magnusson ger här det senaste om truppen inför onsdagens match. 

Hur ser skadeläget ut i truppen?

-I nuläget är Linus Olsson, Granit Stagova, Alexander Tkacz inte tillgängliga för spel. Det finns dessutom frågetecken kring Igor och där vill vi vara 100 % säkra på att han är redo innan vi ger grönt ljus för spel. Övriga är tillgängliga inför dagens (läs tisdag) träning, berättar Billy. 

5-0 vinst i en av årets tuffaste bortamatcher mot Åtvidaberg. Vad var det som fungerade så bra? 

-Alla förberedelser flöt på väldigt bra och när matchen väl börjar ska killarna ha en eloge för att vi återigen genomför vår matchplan på ett mycket bra sätt. Dessutom får vi utdelning väldigt tidigt vilket gav energi. Sammanfattningsvis en oerhört bra insats. 

Fem olika målskyttar dessutom. Det måste väl glädja tränarna? 

-Absolut. Vi gör fem fina mål och en bra fotbollsmatch. Man får heller inte glömma att flera spelare gjorde sin första start eller inhopp och precis som tidigare under säsongen går man in direkt och gör jobbet vilket är nyckeln till framgång. 

Vad förväntar ni er av morgondagens motståndare Tvååker? 

-Precis som vanligt så har vi analyserat motståndet och tittat på en del av deras matcher. Det är ett lag som till viss del förändrat sitt sätt att spela och är något mer varierande än tidigare. Man är ändå fortfarande ett hårt arbetande lag och farliga i inläggsspelet och på omställningar. 

Åtvidaberg i lördags, Tvååker i morgon och Lindome borta på söndag. Hur påverkar det tighta spelschemat era förberedelser? 

-Vi har lite lugnare träningar. Samtidigt blir videogenomgångar och analys ännu viktigare för förberedelserna eftersom vi inte kan träna lika intensivt. 

Två hemmamatcher med över 2000 åskådare på läktarna. Det måste kännas inspirerande för er ledare och spelare? 

-Publikstödet har varit fantastiskt. I slutet på året hade det inte överraskat mig om vårt publiksnitt kan mäta sig med topplagen i Superettan och det ger hela truppen en riktigt kick. 

Röd dag och det utlovas dessutom perfekt fotbollsväder med lite moln och behaglig temperatur runt 15 grader. Alltså inga ursäkter att komma ut till IP. Hur många åskådare tror vi på? 

-Vi måste ju hålla snittet så jag säger 2000, avslutar Billy med ett leende. 

Foto
  • Nisse Nilsson