Det var ett defensivt Tvååker som stal en poäng från hemmalaget på Landskrona IP. Inför 1946 åskådare lyckades BoIS inte fortsätta med det fina spelet från senaste matchen mot Åtvidaberg. Istället blev det Tvååker som effektivt försvarade sig djupt ner i banan och hindrade randigt från att skapa mer än halvchanser och fick med sig 0-0 hem till Halland. 

Här skulle egentligen matchrapporten kunnat avslutas. För avslut var det verkligen ont om i matchen. Framförallt första halvlek var en sömning tillställning. I mitten av halvleken hade dock BoIS ett par halvchanser värda att notera. I 21 minuten var Jakob Ondrejka när att nå Hampus Fehrm centralt i straffområdet men som så många gånger i matchen fanns ett täckande Tvååkerben framme i sista stund. 

Minuten senare skulle Jonathan Asp slå ett inlägg men kom fel till bollen. Den for i en båge mot målvaktens bortre hörn men Ekelundh i motståndarmålet kunde tippa till hörna. På ytterligare en hörna i minut 25 höll Ondrejka på att skapa oreda först genom ett skott och sen genom en nick. Tvååker hade några få anfall där de försökte spela boll på BoIS planhalva men inga avslut eller målchanser noterades. 

I paus fick Max Mölder en fråga från speakern om vad som krävdes i andra halvlek och det korta beskedet löd ”ett annat BoIS”. 

Kevin Jensen bytte av Hampus Fehrm i paus och visst mellan minut 46 och 55 var det i viss mån ett annat BoIS publiken fick se. Det var högre bolltempo och aggressivare press när laget tappade boll men chanserna uteblev och efter 10 minuter hade Tvååker på nytt fått kontroll på situationen och lyckades sänka tempot in i, för dem, mer behaglig lunk igen. 

Tvååker bytte in anfallaren Jacob Adolfsson en bit in i andra halvlek och han kunde faktiskt blivit matchhjälte Han rev och slet på topp och förstörde effektivt mycket av BoIS speluppbyggnad. Adolfsson fick också matchens bästa chans i form av ett stressat friläge där han strax utanför straffområdet sköt förbil Kevin Alin i hemmamålet men cirka metern utanför. 

BoIS två bästa chanser i andra halvlek kom på slutet. Först fick Sumar Almadjed ett jätteläge på nick men fick inte kraft bakom nicken utan bortamålvakten kunde rädda. Strax efter sköt Måns Ekvall i bortre delen av straffområdet efter hörna men Ekelundh fick åka hem med sin nolla trunken. 

BoIS tar nu nya tag på söndag borta mot serieledaren och nykomlingen Lindome på bortaplan och hoppas på tillrest stöd på läktaren. 

Startelva
Kevin Alin
Jonathan Asp
Viktor Wihlstrand 
Philip Andersson
Dennis Olofsson
Filip Olsson
Måns Ekvall
Sumar Almadjed
Jakob Ondrejka
Robin Hofsö
Hampus Fehrm

Byten
Fehrm ut, Kevin Jensen in, 46 min
Olsson ut, Sundström in, 70 min

Varningar
Almadjed, 52 min

HUVUDPARTNERS

Serneke logotyp
Ohlssons
Landskrona stad
Prenad logotyp

GULDPARTNERS