Det var två spelande lag som möttes i en riktigt underhållande och spännande toppmatch i serien på söndagseftermiddagen. BoIS får med sig en poäng mot ett tufft motstånd efter en gedigen försvarsinsats där hemmalaget var väldigt bollskickliga.   

Lagen kände på varandra i inledningen av matchen. BoIS fick en hörna i tredje minuten men Lindome kunde plocka undan. I 8 minuten slog Kevin Jensen ett bra inlägg mot debuterande Max Mårtensson som så när nådde inlägget med huvudet i ett bra läge. 

I 11 minuten fick Lindome ett bra frisparksläge nere vid kortlinjen. Frisparken var riktigt bra och BoIS backlinje inte med på noterna men Lindomes framrusande spelare sköt i luften. Den första riktigt stora målchansen gick till hemmalaget. 

I 15 minuten rullade BoIS boll fint och Kevin Jensen avslutade på mål men utan problem för hemmamålvakten. I 17 minuten kom matchens första hundraprocentiga chans där Lindome borde ha tagit ledningen efter ett fint anfall. Skottläge från straffområdeslinjen i fritt läge brändes utanför. 

Nicolas Sandberg borde ha gjort 1-0 i 21 minuten men Amr Kaddoura gjorde en fantastisk räddning nere vid stolproten. En hemmaledning låg i luften men i 23 minuten stack BoIS upp i ett anfall och fick ett bra frisparksläge. Frisparken slarvades dock bort. Minuten senare fick BoIS en ny chans och Viktor Wihlstrand drog bollen stenhårt i kryssribban. 

Efter 30 minuter spelade Lindome på nytt fram sig till ett bra läge men ännu en gång missade man precis i avslutsläget. Detta efter att BoIS lyckats lyfta spelet något. En kontring av Lindome i 38 minuten avvärjde Philip Andersson snyggt. Lindome hade mycket boll men i 46 minuten tog sig Max Mårtensson fram i straffområdet och gick omkull i en hård duell. Randigt ropade på straff men någon signal kom aldrig. 

Lindome startade aggressivt direkt i andra och hade ett bra skott strax utanför Kaddouras stolpe direkt. Dock hade Kaddo koll på bollen. Vid minut 49 fick Kaddoura plocka ett nytt skott när Lindomes mittfältare fick gå alldeles för långt utan press. Däremellan hade Ondrejka ett misslyckat avslut efter en snabb BoIS-omställning. 

I 55 minuten rensade Philip Andersson ett vasst inspel från Lindome samtidigt som BoIS på nytt jämnade ut spelet. Kevin Jensen byttes av och Jakob Andersson kom in efter 58 minuter. I 60 minuten hade Lindome ett bra omställningsläge som Olofsson rensade i sista stund. Igor Arsenijevic bytte av Sumar Almadjed i 64 minuten och i 66 fick Lindome ett fint skottläge som täcktes av uppoffrande BoISare. Lindome började krypa närmre igen. I 68 minuten fick Amr Kaddoura sträcka ut i sin fulla längd för att rädda ett riktigt bra distansskott. 

Lindomes bollinnehav tröttade ut BoIS spelarna och i 77 minuten dök ett riktigt bra läge upp. Efterföljande hörna slarvade hemmalaget bort. I Lindomes press fick BoIS ett jätteläge i 83 minuten. Jakob Andersson slet sig fri och serverade Max Mårtensson i bra läge. Ondrejka fanns också utanför men Mårtensson sparkade i gräset och 3 mot 2 chansen rann ut i sanden. 

Mårtensson gick ut och Hampus Fehrm kom in i 87 minuten. Minuten senare fick Lindome skottläge mitt i straffområdet men BoISare täckte jätteläget till hörna. I sista minuten jobbade Ondrejka fram en hörna. 

BoIS huvudtränare Billy Magnusson kommenterar matchen så här:

-Det är en bra division 1 match idag med två lag som har en tydlig spelidé och det blir kamp om vem som ska föra matchen. Bägge lag spelar också med hög press som vi framförallt gör bra under de första 25 minuterna. I andra halvlek får de mer boll och vi blir tvingade att försvara oss lägre. Amr gör en riktigt bra räddning men vi har också ett par vassa omställningslägen som vi tyvärr inte utnyttjar. I den första halvleken har vi både en ramträff och en situation där vi borde fått en straff. Sammanfattningsvis en bra insats i en tuff match, berättar Billy. 

Startelva
Amr Kaddoura
Dennis Olofsson
Viktor Wihlstand
Philip Andersson
Jonatan Asp
Jacob Ondrejka
Filip Olsson
Måns Ekvall
Sumar Almadjed
Kevin Jensen
Max Mårtensson

Mål

Varningar
Amr Kaddoura, 70 min
Max Mårtensson, 84 min

Byten
Jensen ut, Jakob Andersson in, 58 min
Almadjed ut, Igor Arsenijevic in, 64 min
Mårtensson ut, Hampus Fehrm in, 86 min

Foto
  • Jonny Karlsson