Hårt jobb och en rejäl press i andra halvlek låg bakom att BoIS kunde vinna sin fjärde av sex matcher hittills under säsongen i division 1 södra. Man vann med 2-0 efter mål av Kevin Jensen och Dennis Olofsson och man avverkade den fjärde raka matchen utan att släppa in mål efter att förra sviten på sju matcher bröts av ett Oskarshamnsmål i omgång 3.

Hemmalaget började matchen bäst och visade tidigt viljan att ha initiativet. I fjärde minuten rullade man upp Lunds backlinje och Sumar Almadjed fick ett fin skottläge vid straffområdesgränsen, dock utan att få varken kraft eller riktning på avslutet. Lund stack emellan och Amr Kaddoura fick göra en av tre svettiga räddningar i en öppen och trevlig första fotbollshalvlek. Närmast mål var hemmalaget i tolfte matchminuten när bortalagets målvakt Marcus Norman lyckades med konststycket att rädda bollen bakom ryggen på sig själv, på väg åt fel håll.

Kanske skulle ändå Lund haft ledningen i paus efter att man slagit en snabb offensiv frispark som en utrusande Kaddoura fick släppa under sig. Domaren hade dock hittat en anledning att behöva sätta igång spelet med pipan och målet underkändes.

– Vi fick en skada som ställde till det taktiskt för oss redan efter 4 minuter och vi har haft en tuff uppladdning denna vecka med många skador och problem. Vi gör ändå en bra första halvlek och skapar mycket chanser sammanfattade Lunds tränare Jack Majgaard Jensen de första 45.

I andra halvlek blev det däremot BoIS för hela pengen. Randigt satte upp en hård press direkt och i 46 minuten hittade Jakob Andersson en lucka i bortre delen av straffområdet och trädde fram bollen till rusande anfallskollegor, dock utan att dessa nådde riktigt ända fram.

Lund skapade egentligen bara en riktigt bra chans i andra halvlek i samband med en hårt slagen hörna av Jesper Rindmo. Annars handlade matchen helt om när BoIS skulle ha tröttat ut Lundaförsvaret nog att en lucka skulle uppstå. Efter ett intensivt anfall i flera faser kom till slut luckan när inbytte Kevin Jensen fick två meter för sig själv till höger om straffpunkten. Lite ur balans trädde han snyggt upp en yttersida i Marcus Normans bortre kryss och BoIS var i välförtjänt ledning.

Lund fick aldrig igång något tryck efter 1-0 målet. I samband med att Philip Andersson utgick skadad i 83 minuten hade man ett bra frisparksläge men drog bollen över mål.

– Andra halvlek är inte lika bra. Det blir till slut ett välförtjänt ledningsmål och seger för Landskrona. Vi gör inte riktigt det vi är överens om i paus, konstaterade förre BoIS-tränaren Majgaard Jensen.

I 91 minuten lyckas Jacob Ondrejka skapa en straff till hemmalaget i en lätt parodisk situation där den hårt jobbande landskronaforwarden dyker upp mellan gamle BoISaren Martin Rudolfssons fötter och bollen. Rudolfsson rensar för kung och fosterland men bollen är då sedan länge utbytt mot Ondrejkas ben. Från elva meter slår Dennis Olofsson en straff som Lunds Marcus Norman går åt rätt håll på men bollen går under honm.

– Även vi blev lite störda av Lunds tidiga skada. Vi har en bra start men sista 30 i första halvlek är Lunds där de anpassar sig till förändringen bättre. Sen äter vi oss in minut för minut i andra halvlek. Malandet och att vi klarar lösa nya situationer är riktigt bra. Första diagnosen på

Philip är snarare övertänjning än att något är trasigt. Sumar har en skada på framsida lår men där vet jag inget än, summerade en nöjd Billy Magnusson.

Startelva

Amr Kaddoura

Jesper Lernesjö Viktor Wihlstrand Philip Andersson Dennis Olofsson

Igor Arsenijevic Måns Ekvall Sumar Almadjed

Jakob Ondrejka Robin Hofsö Jakob Andersson

Mål

1-0 Kevin Jensen, 79 min

2-0 Dennis Olofsson, 91 min (straff)

Varningar

Lernesjö, 45+ min Arsenijevic, 90+ min

Byten

Almadjed ut, Filip Olsson in, 24 min

J Andersson ut, Kevin Jensen in, 60 min

P Andersson ut, Kofi Yeboah Addae in, 83 min

Text
  • Torgny Andersen
Foto
  • Nisse Nilsson