På tisdagskvällen går BoIS in i DM och möter Division 4-laget KSF Kosova hemma på IP.

Seriematch mot Lund i lördags, och ny match igen mot Värnamo på söndag. Däremellan ska BoIS spela match i DM, och för motståndet står Division 4-laget KSF Kosova. Samma Kosova mötte BoIS i DM 2016, och kunde gå vidare först efter straffsparksläggning, efter resultatet 0-0 efter full tid.

Billy, ny vinst och ännu en hållen nolla. Hur går tankarna efter helgens 2-0 vinst mot Lunds BK?

-En skön seger! Samtliga spelare lägger ner ett stort arbete och håller sig till vårt spel, vilket till slut ger utdelning och en välförtjänt trepoängare. Matchen i sig blir framförallt i första halvlek lite ryckig där Lund tvingas till ett tidigt byte som ändrar deras formation, vilket även skapar lite oro hos oss. När vi dessutom själva tvingas byta ut Sumar i mitten av första halvlek blir det svårt att riktigt hitta någon rytm och struktur. Efter att vi fått prata igenom vissa saker i halvtid, blir vi hela tiden bättre under den andra halvleken och därför är det riktigt härligt när Kevin sätter ditt ettan med ca 10 minuter kvar av matchen. Vi har sedan bra kontroll på sista delen av matchen och trots en olycklig skada på Phille så avgör vi på straffen som Ondrejka fixar och Dennis säker sätter ditt.

Imorgon väntar KSF Kosova i DM. Hur tänker du och Max kring laguttagningen nu när seriematcherna duggar tätt?

-Vår grundtanke var att ingen som startade i lördags skall starta imorgon, dock ställer en skada på Patrick Nwadike till det vilket innebär att Wilas och Lernesjö får dela ena mittbacks positionen bredvid Luka imorgon. Matchen är annars viktig för oss eftersom DM är vägen till Svenska cupen 2020.

Hur är skadeläget i truppen?

-Linus Olsson gjorde sitt första hela träningspass i dag efter sin vadskada, samtidigt som Granit Stagova också stegrar sin träning vecka för vecka. Dessutom väldigt kul att Alexander Tkacz var ute och joggade runt planen idag för första gången efter operationen. Gällande Jonathan Asps vadskada är han fortfarande inte i fotbollsträning medan Philip Andersson knäskada var betydligt mildare än väntat och går det som vi hoppas är Phille i träning senare under veckan.

Billy aviserar följande startelva:

Alin

Kofi – Wihlstrand – Petrovic – J. Andersson

Sundström – Jönsson – Olsson

Ferhm – Mårtensson – Jensen

Avbytare: Kaddoura, Lernesjö, Arsenijevic, Olofsson, Ondrejka.

Matchstart 19:00, sittplatsläktaren är öppen. Fri entré.

Välkomna!

Foto
  • Nisse Nilsson