BoIS vann DM-matchen mot KSF Kosova med 5-0 efter mål av Hampus Ferhm, Max Mårtensson och Jesper Lernesjö.

Max Mårtensson gav BoIS ledningen efter sju minuter sedan han hållt sig framme efter en målvaktsretur. Ett liknande mål gjorde han en halvtimme senare, då han snyggt klackade in bollen från nära håll. Målen var Max första i BoIS. Några minuter efter 2-0 satte Hampus Ferhm 3-0 efter fint kombinationsspel där Kevin Jensen stod för assisten.

Tio minuter in på andra halvlek skruvade Ferhm in 4-0, och blev alltså precis som Mårtensson tvåmålsskytt. Tio minuter från slutet skruvade Jesper Lernesjö in en frispark och med sitt första mål i BoIS A-lag fastställde han slutresultatet till 5-0. BoIS är därmed vidare till fjärde omgången (åttondelsfinal) som har speldatum 12/6. Där kan BoIS enbart lottas mot lag från lägre divisioner.

Så spelade BoIS

Alin

J. Andersson (61 Olofsson) – Wihlstrand (46 Lernesjö) – Petrovic – Kofi

Sundström – Jönsson – F. Olsson (61 Arsenijevic)

Ferhm – Mårtensson – Jensen (61 Ondrejka)

BoIS – KSF Kosova 5-0 (3-0)

7 1-0 Mårtensson

34 2-0 Mårtensson

37 3-0 Ferhm

55 4-0 Ferhm

79 5-0 Lernesjö

Text
  • David Jönsson
Foto
  • Nisse Nilsson