Amr Kaddoura fick ikläda sig den ovana rollen som målskytt på övertid när han nickade in Måns Ekvalls välslagna hörna i 92 minuten till slutresultatet 2-2 borta mot IFK Värnamo på söndagskvällen. BoIS höll därmed som sista lag i serien sin förlustnolla intakt och tar nu sats mot derby i Stångby om en vecka.

Det var ett taggat bortalag som kom till Finnvedsvallen och tog tag i taktpinnen direkt. I tredje minuten anföll BoIS på vänsterkanten och Kevin Jensen löpte in från höger och stal bollen framför en Värnamospelare som blev sen i duellen och BoIS hade straff. Dennis Olofsson satte bollen i högra krysset och BoIS hade fått en dröminledning.

Randigt fortsatte också trycka på för ett ledningsmål och hade ett flertal riktigt bra kombinationer men utan att få till den där riktigt klara målchansen. Istället växte Värnamo in i matchen mer och mer. När Philip Andersson fick linka av planen skadad i 26 minuten efter en skada i baksida höger lår (knäskadan förra veckan var på vänster sida) var det i ett läge då Värnamo pressade på för en kvittering. Bytet kom olyckligt för BoIS som inte riktigt hann reorganisera sig i pressen och tre minuter senare kombinerade Värnamos brassar snyggt och det var 1-1. BoIS var sedan illa ute flera gånger men var till slut närmast att ta ledningen på en riktigt bra hörna i sista minuten av första halvlek.

– Inledningen av matchen är precis det vi kom överens om offensivt. Vi hopar de där vi pratat om att vi ska vara och gör det riktigt bra, kommenterade Billy i Finnvedsvallens katakomber efter matchen.

I andra halvlek är spelet jämnt inledningsvis men efterhand tar Värnamo kontroll på matchen och när 2-1 kommer i 89 minuten är det den logiska följden av en längre tids riktigt bra press från hemmalaget som fram till dagens match hade tre oavgjorda och en förlust hemma. Men åter ville BoIS annorlunda och vid en hörna i 92 minuten kliver Amr Kaddoura upp i straffområdet, Värnamo räknar inte in honom och han får relativt ostört nicka in kvitteringen följt av en 90 meterslöpning till bortaklackens väntande famn.

– Värnamo är bra idag och vi har såklart turen på vår sida som får med oss en poäng. De är bra samtidigt som vi inte riktigt når upp till vår bästa nivå idag. Men vi visar moral igen och förlustnollan är intakt. Du ser vid deras 2-1. Det är inga hängande huvud utan full fokus framåt där våra äldre spelare tar ett stort ansvar idag för att få upp oss på tå direkt efter målet, avslutade Billy Magnusson innan spelarna packade bussen för hemfärd som ny tvåa i tabellen.

Startelva

Amr Kaddoura

Jesper Lernesjö Viktor Wihlstrand Philip Andersson Dennis Olofsson

Igor Arsenijevic Måns Ekvall Filip Olsson

Jacob Ondrejka Robin Hofsö Kevin Jensen

Mål

0-1, Dennis Olofsson, straff, 3 min

2-2 Amr Kaddoura (Ekvall), 92 min

Varningar

Hampus Fehrm, 88 min

Amr Kaddoura, 92 min

Byten

Luka Petrovic in, Andersson ut, 26 min

Linus R Olsson in, Ondrejka ut, 59 min

Hampus Fehrm in, Jensen ut, 86 mi

HUVUDPARTNERS

Serneke logotyp
Ohlssons
Landskrona stad
Prenad logotyp

GULDPARTNERS