Det var två lag med bra form i övre delen av tabellen som möttes på Tornavallen i Stångby på söndagseftermiddagen. Torn kom från fem raka matcher utan förlust, varav tre 1-0-segrar och BoIS sist kvar i serien på 0 förluster. Båda lagen lämnade Tornavallen med sina fina förlustrader intakt efter 0-0 i paus och 1-1 i slutresultat inför 1065 åskådare varav det stora flertalet var randiga fans. 

Matchen blev en klassisk derbykamp, jämn och tuff med få målchanser. Inledningsvis hade Torn ett litet grepp om händelserna men BoIS växte in i första halvlek. Tidigt fick Måns Ekvall chans att slå en dubbelhörna varav den första vållade Tornförsvaret vissa problem i kraftig medvind för randigt. I 12 minuten spelade Torn fin anfallsfotboll och en uppoffrande insats från Jesper Lernesjö där han täckte skott i bra läge blev Torns bästa chans under de första 45 minuterna. 

Halvlekens enda riktigt bra anfall stod BoIS för. En bra speluppbyggnad gav Kevin Jensen två meters utrymme fem meter centralt utanför straffområdet. Han vände om i steget och sköt ett riktigt bra skott som Torns målvakt precis fick fingertopparna på och bollen till hörna i den 30 minuten. I slutet av halvleken hade Torn en period med press. Den avslutades med en nick som gick i ribbans överkant och ett tandgarnityr i Mås Ekvalls bakhuvud. När han äntrade plan på nytt med ett enormt bandage rev han ner dagens kanske största applåder.

Det höll dock inte att fortsätta och Måns Ekvall byttes av i paus och ersattes förtjänstfullt av Emil Jönsson. BoIS kom ut som ett nytt lag och pressade Torn direkt efter paus. Man hade e riktigt bra period och även om 1-0-målet i 50 minuten var turligt i form av ett självmål så kändes det som ett logiskt resultat av en intensiv press. 

I 60 minuten borde kanske också BoIS ha gjort 2-0 när Dennis Olofsson stod för ett perfekt inlägg till Robin Hofsö som nickade ner till en fri Linus R Olsson. Olsson drog dock bollen knappt över ribban på halvvolley. BoIS fortsatte att var det farligare laget i andra halvlek även om Torn jämnade ut spelet efterhand. I den 80 minuten väggade Jacob Ondrejka sig fri men blev avvinkad för. I anfallet efter fick Torn sin första riktigt heta chans i matchen och det var kvitterat. 

Spelmässigt var det en jämn och kampfylld derbymatch, BoIS skapade flest och bäst heta chanser men lagen såg inte alltför besvikna ut när de lämnade Tornavallen med en poäng var med sig hem. 

Startelva
Amr Kaddoura

Jesper Lernesjö
Viktor Wihlstrand
Luka Petrovic
Dennis Olofsson

Igor Arsenijevic
Måns Ekvall
Filip Olsson

Linus R Olsson
Robin Hofsö
Kevin Jensen

Mål
0-1, självmål, 50 min

Varningar
Luka Petrovic, 34 min

Byten
Emil Jönsson in, Ekvall ut, 46 min
Jacob Ondrejka in, R Olsson ut, 76 min
Jakob Andersson in, Jensen ut, 90 min

Foto
  • Nisse Nilsson