Förlustnollan sprack när Assyriska tog vara på chanserna mot ett slarvigt BoIS. 2604 åskådare bänkade sig för match på Skolans Dag. Vädret skrämde iväg en riktigt stor publik men satte inte tänderna i Assyriska från Jönköping som kunde spräcka BoIS förlustnolla i Söderettans tabell. Detta sedan man vunnit med 0-2 på torsdagseftermiddagen efter dubbla mål av kanadensaren Malcolm Shaw.

Det var två lag med god form som kom till spel. BoIS hade bytt Lernesjö om Kofi Addae i försvaret och Linus R Olsson mot Ondrejka i anfallet men annars såg startelvan ut som mot Torn i helgen. Inledningen av matchen gav ingen tydlig fingervisning om vilket lag som skulle dominera men i minut 9 var Filip Olsson framme i matchens första läge

Två minuter senare fick Assyriska omställningsläge. Shaw överlistade Petrovic och skickade in 0-1 i bortre krysset bakom en chanslös Amr Kaddoura. Fem minuter senare gick Ondrejka omkull i straffområdet och hemmalaget fick chans att kvittera från 11 metter. Olofsson, som satt två raka straffar, slog en ganska bra straff men Assyriskas duktige Vilson Cakovic gjorde sitt första av många matchavgörande räddningar. Returen skickade Jensen i ribban via Assyriskafötter och ben.

I minut 19 var BoIS nära igen, en trippelchans slutade med att Måns Ekvall, för dagen iförd rejäl hjälm, skruvade bollen knappt utanför krysset. Assyriska stack upp med ett skott i burgaveln men fick ändå gå till halvtidsvila ganska nöjda med att ha lyckats behålla sin ledning.

Andra halvlek var en minutlång när Robin Hofsö van nickduell och Kofi Addae rundande målvakten men missade tom bur. Det var ett sånt läge där de flesta på Landskrona IP nog kände att det här är inte vår dag helt enkelt. När sedan Amr Kaddoura kom fel i en inläggssituation och drog ner en motståndare gjorde Shaw inget misstag på Assyriskas straff och det var 0-2.

Assyriska sjönk ihop ganska snart efter 0-2 målet och med 10 a på rätt sida boll och noggrannhet i att låta tiden gå med boll och gör BoIS bolljagande så kunde man, trots att BoIS försökte spela desperat och skicka upp allt man hade, ganska enkelt spela hem tre poäng.

– Den här matchen ska vi vinna med rätt fokus. Vi är bättre, vi skapar chanser, det finns mer ytor att göra ännu mer av men vi slarvar i de avgörande momenten både defensivt och offensivt. Det funkar inte, visst man kan prata om otur och visst någon gång förlorar man en match men vi gör det inte bra nog idag helt enkelt. Det gör Assyriska. Det är skönt att det är match redan på söndag igen så att vi kan lägga det här bakom oss, summerade dagens bästa BoISare Viktor Wihlstrand.

Startelva

Amr Kaddoura

Kofi Yeboah Addae Viktor Wihlstrand Luka Petrovic Dennis Olofsson

Igor Arsenijevic Måns Ekvall Filip Olsson

Jakob Ondrejka Robin Hofsö Kevin Jensen

Byten

Jensen ut, Max Mårtensson in, 58 min

Addae ut, Jesper Lernesjö in, 58 min

Ondrejka ut, Hampus Fehrm in, 73 min

Varningar

Måns Ekvall, 45+2 min

Publik 2604

Text
  • Torgny Andersen
Foto
  • Nisse Nilsson (arkivfoto)