Under söndagen inkasserade Landskrona BoIS sin andra förlust på fyra dagar då Kristianstad tog alla tre poängen. Gemensamt för de två senaste matcherna är spelmässig dominans och en oförmåga att få in bolluslingen i mål. I matchen mot Kristianstad föll man till råga på köpet till slut på en straff som säkert placerades i mål av hemmalagets mittback Aganovic.

BoIS tog initiativet direkt i matchen. Måns Ekvall hade fått nya uppdrag och droppade långt ner samtidigt som Jesper Lernesjö gick på offensiven när hemmalaget hade boll. Efter 10 minuter fick Luka Petrovic den första av en lång rad riktigt bra chanser i samband med en frispark. I 25 minuten fick Igor Arsenijevic skottläge efter klapp-klappspel med Jakob Ondrejka och Robin Hofsö men skottet gick över ribban. 

Kristianstad fick till två anfall i mitten av första halvlek varav det ena kunde ha bliit farligt men något avslut lyckades man aldrig få till. I 39 minuten kom istället matchens dittills bästa chans när Hofsö satte Ondrejka i skottläge och bollen prickade stolpen. 

-Ja det är ju en sådan här seger som man får be om ursäkt för. Vi kom inte upp i nivå och de hade ändrat i sin uppspelsfas vilket vi inte fick kontroll på. Vi bjuder dessutom på ett par chanser med några riktiga indianare till passningar, kommenterade bortatränaren Joacim Velander den första halvleken

Kristianstad stod lite högre i banan och ville vara med i matchen i andra halvlek. Ändå var det pånytt födde Ondrejka som fick halvlekens första chans när han klev till sidan om sin back och fick André Andersson i bortamålet att sträcka på sig när skottet borrade sig mot bortre krysset. 

BoIS fortsatte skapa chanser och även om Kristianstad var bättre med spelmässigt så kom man inte fram till några farligheter. I 71 minuten fick man till en bra djupledspass mot Teddy Bergqvist i bortalaget. Det gav en duell i djupet mellan Bergqvist och Viktor Wihlstrand. Wihlstrand hann först och petade undan bollen framför Bergqvist som gick omkull och domaren dömde straff. Kalabalik utbröt. Max Mårtensson varnades som avbytare och assisterande tränare Max Mölder blev uppvisad på läktaren. När röken lagt sig rullade Aganovic, som fått vänta länge vid straffpunkten, säkert in bollen i ena hörnan. 

BoIS fortsatte att fightas men lyckades inte förvalta chanserna och fick lämna IP  mållösa. 

-Spelmässigt gör vi allt vi ska. Vi tar oss effektivt ur deras första press men detta vi ser idag är inte otur. Vi måste utveckla hur vi är förberedda när vi får våra chanser. Samtidigt är vi där vi är. Vi befinner oss i en uppbyggnadsfas av vårt lag och vi viker inte ner oss trots att det går tungt. Vi sliter och kämpar hela vägen, konstaterade BoIS huvudtränare Billy Magnusson. 

Startelva
Amr Kaddoura

Jesper Lernesjö
Viktor Wihlstrand
Luka Petrovic
Dennis Olofsson

Igor Arsenijevic
Måns Ekvall
Filip Olsson

Jakob Andersson
Robin Hofsö
Jacob Ondrejka

Varningar
Max Mårtensson, 69 min

Byten
Kevin Jensen in, Arsenijevic ut, 61 min
Kofi Yeboah Addae in, Lernesjö ut, 65 min
Kevin Jensen in, Andersson ut, 78 min

Foto
  • Jonny Karlsson