Rent resultatmässigt har BoIS en tung period bakom sig. Tre raka förluster och noll gjorda mål, dessutom respass ur DM mot Lödde tidigare i veckan. På lördagen kommer topplaget Skövde till IP.

För all del så talar poängutdelningen sitt tydliga språk, men Billy är på det klara med vad som gäller. Inga mirakelkurer, utan fortsätta med det man börjat bygga på.

-Det vi har presterat sett till helheten har varit bra. Vi har tyvärr kommit in i en spiral där vi har svårt att göra mål, och det påverkar såklart självförtroendet. Samtidigt har motståndarna har varit effektiva. Men en säsong varar 30 omgångar. Vi vet om att vi är i en uppbyggnadsfas. Vi ska tro på vad vi gör, och inte krångla till det. Vi ska fortsätta, med vissa justeringar efterhand. Det gäller att hela tiden försöka göra saker bättre, ta vara på varje träningstillfälle. Det finns inga genvägar, sa Billy innan träningen i torsdags.

BoIS ställs mot serieledande Skövde. Förutom långtidsskadade Alexander Tkacz och Granit Stagova – båda är med under stora delar av träningarna – så skadades Jesper Lernesjö och Kofi Yeboah i matchen mot Lödde. För Jespers del handlar det om en lindrigare skada där han möjligen kan vara tillbaka i träning nästa vecka. Kofis skada lär hålla honom borta från spel under flera veckors tid. Dessutom tvingas BoIS klara sig utan Amr Kaddoura och Viktor Wihlstrand, sedan båda dragit på sig röda kort i senaste matchen.

-Skövde ett stabilt lag, trygga, både i försvar och anfall. De är svåra att göra mål på. För oss handlar det om att det alltid finns saker hos motståndarna att utnyttja. Samtidigt leder de serien av en anledning och där måste vi vara noggranna, så att de inte får matchen dit de vill.

Billy och Max aviserar följande trupp:

Kevin Alin, Malte Melin, Luka Petrovic, Philip Andersson, Måns Ekvall, Linus Olsson, Robin Hofsö, Filip Olsson, Igor Arsenijevic, Patrick Nwadike, Dennis Olofsson, Max Mårtensson, Jakob Andersson, Sumar Almadjed, Kevin Jensen, Hampus Ferhm, Jacob Ondrejka, Jonathan Asp.

Se BoIS-TV från tidigare i veckan. Billy HÄR och Philip Andersson HÄR.

BoIS – Skövde AIK, avspark lördag 15:00 på Landskrona IP. Vi ses på IP!

Foto
  • Nisse Nilsson