1099 åskådare, det stora flertalet på sittplats i regn- och åskovädret, fick på lördagseftermiddagen se ett hemmalag som slet sig till en poäng med mersmak mot serieledarna Skövde AIK. 

Matchen höll ett högt tempo och var, trots att målchanserna var få ändå en riktigt trevlig underhållning. Skövde började bäst och tryckte tillbaka BoIS rejält stora delar av de första 25 minuterna. 

Några målchanser lyckades bortalaget dock inte skapa. Ja när de 94 minuterna gått hade faktiskt Skövde inte noterats för mer än ett halvhårt distansskott i andra halvlek som enda chans utöver en bra slagen hörna som kunde ha blivit farlig. 

Istället var det hemmalaget som fick första halvlekens två klara chanser. Först fick Sumar Almadjed en bakåtpassning av Jakob Ondrejka men avslutet i bra läge stoppades av en Skövdeförsvarare. Sen fick Robin Hofsö matchens klart bästa chans när Kevin Jensens perfekta inlägg friställde honom men nicken fick inte fart och bortakeepern kunde rädda. 

– Det här är en riktigt bra match i högt division 1-tempo. Jag tycker vi är bäst ich för spelet i första halvlek medan BoIS tar över i andra. De sista 20 minuterna får vi fokusera på att rädda poängen, konstaterade en nöjd bortatränare  Stefan Strind.

Andra halvlek blev mycket riktigt en ensidig historia där BoIS avväpnade Skövdes fåtaliga offensiva försök samtidigt som man sökte lösa upp Skövdes allt lägre krypande försvar.

Närmast var det när Jakob Ondrejka fälldes på straffområdeslinjen och Jonathan Asp sköt frisparen halvmetern utanför stolpen. 
Patrick Nwadike gjorde hemmadebut med bravur brevid Philip Andersson i mittförsvaret och belönades med pris som bästa spelare. 

– Vi är lite rädda just nu och det märktes i första halvlek men jag tycker ändå att dagens insats är bra. I halvlek tar laget åt sig instruktionerna och vi kommer ut bättre. 0-0 mot serieledarna måste vi vara nöjda med med tanke på vår period med dåliga resultat men det är klart att det sitter lite i huvudet på oss just nu att bollen inte vill in, summerade Billy Magnusson.

Startelva
Kevin Ahlin
Jonathan Asp, Philip Andersspn, Patrick Nwadike, Dennis Olofsson
Måns Ekvall, Sumar Almadjed, Igor Arsenijevic
Kevin Jensen, Robin Hofsö, Jakob Ondrejka

Byten Hofsö ut, Linus R Olsson in, 41 minArsenijevic ut, Filip Olsson in, 53 minJensen ut, Hampus Fehrm in, 85 min

Varningar
Ekvall, 35 min
Almadjed, 67 min

Publik1099

Foto
  • Nisse Nilsson