Vid förra veckans medlemsmöte fick besökarna ta del av David Jönssons färdigställda arbete med hemsidan boishistoria.se. Presentation drog ned både applåder och imponerande tillrop från publiken. Vi tog en pratstund med David för att få veta mer. (Klicka här för att komma direkt till boishistoria.se)

Hallå David Jönsson! Vad är boishistoria.se?

-BoISHistoria.se är en hemsida som bland annat innehåller en databas med alla matcher Landskrona BoIS representationslag spelat genom tiderna. 
Från den första i maj 1915, till matchen mot Skövde i lördags. Med motståndare, resultat, laguppställningar. Därtill finns också ett register över alla som gjort minst en A-lagsmatch för Landskrona BoIS.

Alla? Det måste vara ett hästjobb du lagt ner. Vilka källor har du haft?

-Det har tagit sin lilla tid! Till största delen BoIS egna material, men även matchreferat ur t ex Landskrona Posten och alla möjliga tidningar.

Har du gjort det helt själv?

-Själva insamlandet av information och att sammanställa all data med allt vad det innebär. Sedan har Ulf Backman gjort ett grymt jobb med att omsätta all data till en navigerbar hemsida. Jag har också fått hjälp från flera olika håll med att luska reda på alla spelares födelsedatum.

Finns det fler svenska lag som du känner till som har en sådan här databas?

-AIK fotboll har en jämförbar sida och den var ju en inspirationskälla till en början. Jag tror att det finns ett stort intresse för historisk statistik så förhoppningsvis dyker det upp ännu fler i framtiden!

Härligt! Massor att gräva ner sig i för alla oss BoISare! Sist, finns det någon funktion du vill lyfta fram extra?

-Det är väl att botanisera bland alla olika spelare och matcher, att klicka sig runt från en spelare till nästa. Allt från ”doldisarna” till de med hundratals matcher och mål. Sedan vill jag också nämna att sidan kommer uppdateras med spännande material efterhand, allt från gamla fotografier, resebrev och annan kuriosa ur BoIS 104-åriga historia. Är det någon som kanske har kvar något gammalt fotbolls-fotografi i albumet får man jättegärna höra av sig!

Vi från Landskrona BoIS tackar David för ett fantastisk arbete med att tillgängliggöra vår fina historia! 

HUVUDPARTNERS

Serneke logotyp
Ohlssons
Landskrona stad
Prenad logotyp

GULDPARTNERS