Eskilsminne vann måndagskvällens derby med 2-1, segermålet säkert på straff av Emil Åberg i hemmalaget. Att BoIS dominerade stort både spel- och chansmässigt var på nytt utan betydelse då bolluslingen inte ville gå i mål mer än en gång under matchens lopp. 

Framförallt var BoIS spelmässigt överlägsna i den första halvleken. Eskilsminne fick två chanser, båda gångerna efter indianpass av först Patrick Nwadike som slog en alldeles för lös hemåtpassning som Amr Kaddoura precis lyckades rensa och sen genom Filip Olsson då Kaddoura fick sträcka ut rejält och rädda ett lobbskott till hörna. 

BoIS radade i vanlig ordning upp ett oräkneligt antal ”ohhh”-chanser, ni vet de där den sista passningen, oftast från Jakob Ondrejka, är så nära att friställa en forwardskollega men bara nästan. Halvlekens bästa avslut kom från Nwadike som drog en hörna stenhårt i ribban, returen rakt ut i plan höll på att bli till en farlig kontring. 

Närheten till spelarna på Harlyckan ger en viss charm, som i 27 minuten, när Kaddoura efter att Philip Andersson slått ett djupt långt inlägg som gått över sista Eskilbacken men också passerat Linus R Olsson krasst konstaterar ”hoppa då” för sig själv med riktning Olsson. 

Inga mål innan paus med samma bekanta frustration, spelövertag som inte omsätts i mål. Andra halvlek var två minuter lång när Eskilsminne fick en konstig frispark långt efter att bollen lämnat området där frisparken tilldelades. En bra frispark gav tre returer varav den sista ett resolut skott upp i nättaket. Målet gjorde inte hemmalaget mer offensivt men BoIS kom ur sitt spel från första halvlek och det tog tid innan man kom upp i nivå igen. 

I 71 minuten fick dock Sumar Almadjed på BoIS andra klockrena ribbträff efter ett fantastiskt fint förarbete av Ondrejka. BoIS hade momentum och kvitteringen kom i 75 minuten sedan Almadjed hittat Linus R Olsson med ett inspel i straffområdet och Olsson tryckte in ett stenhårt skott på halvvolley. Två vackra mål och kvitterat. Bara sex minuter senare fick dock Eskilminne en straff. Philip Andersson gick tufft in i en duell och domaren valde att blåsa straff. Åberg gjorde inget misstag. 

Kampen mot kvittering innehöll bland annat en nick i överliggaren av Jakob Ondrejka och i sista sekunden en klockren nick på hörna av Amr Kaddoura som Eskils målvakt fick sträcka ut på för att rädda. Ny förlust och BoIS får slicka såren och ta nya tag på lördag.

Startelva
Amr Kaddoura

Jonathan Asp
Philip Andersson
Patrick Nwadike
Dennis Olofsson

Filip Olsson
Igor Arsenijevic
Sumar Almadjed

Linus R Olsson
Robin Hofsö
Jakob Ondrejka

Mål
Linus R Olsson (ass Almadjed), 75 min

Byten
Kevin Jensen in – F Olsson ut, 69 min
Hampus Fehrm in, Olofsson ut, 81 min

Varningar
Arsenijevic, 54 min
Andersson, 81 min

Foto: Nisse Nilsson