HSB är en av Landskrona BoIS äldsta sponsorer och dessutom en av våra tröjpartners som gjort det möjligt att ta fram specialtröjan som används i matchen mot Eskilsminne med budskapet ”Vi är Landskrona”. Vi tog ett snack med HSB:s VD Mikael Jönsson för att höra mer om deras verksamhet i staden.

Hej Mikael, beskriv kort er verksamhet i HSB Landskrona?

-HSB Landskrona erbjuder attraktivt, prisvärt, tryggt och miljövänligt boende för alla. Vi är en lokal aktör inom byggande och fastighetsförvaltning som har varit verksam i Landskrona sedan 1933.

Hur ser ni på er roll i Landskronas lokalsamhälle och näringsliv?

-Vi är starkt förankrat i Landskrona som en av regionens starkaste aktörer. Mottot är att HSB Landskrona stannar kvar genom ansvar och långsiktigt ägande. HSB Landskrona är också engagerat i stadens näringsliv med stort engagemang för regionens utveckling. Här är HSB Landskrona representerade i Stadsutvecklingsbolaget samt enheterna för näringsliv och tillväxt. Dessutom är HSB Landskrona engagerat i bl.a. BoIS affärsnätverk.

Vad brinner ni för som företag?

-HSB Landskronas målsättning är att första hand skapa och förvalta bostäder. Kvalitet är mycket viktigt, men byggnader är så mycket mer än bara armeringsjärn och betong. Vi brinner för att leverera och förvalta trygga hem där vi kan leva och må bra.

– Vi vill även dra vårt strå till stacken med att bidra till en hållbar omvärld genom att ta ekonomiskt, ekologiskt och socialt ansvar i alla led, säger Mikael.

Vad är viktigt för er i samarbetet med BOIS?

-Förutom att vi är partner i Bois A-lag, ser HSB Landskrona mycket positivt på Bois samhällsengagemang. Därför är HSB Landskrona huvudpartner till satsningen kring Mötesplats IP för att Tjejfotboll, Nattfotboll och Skolsamverkan och andra projekt kan fortsätta att utvecklas.

Bild: Mikael Jönsson, VD på HSB Landskrona, och Anders Lindfors, marknadsansvarig BoIS.