Ja, det var ett ”Äntligen” på många av de 1187 åskådarnas läppar, efter eftermiddagens match. Ett tidigt mål, av en Utsikten-försvarare i egen bur, som gjorde att BoIS äntligen kunde ta en trepoängare. Och det var en ganska händelserik match, innan domaren – äntligen – blåste av i minut 97.

I sjunde minuten kom 1-0. Jonathan Asp kom runt på vänsterkanten, slog ett hårt inlägg som en Utsikten-försvarare styrde in i eget mål. Bollen fick en perfekt båge, så pass perfekt att målvakten inte hann reagera, snudda vid ribban innan den damp ner någon centimeter över mållinjen. Plockar vi fram ”äntligen” igen, så kan vi sätta det framför ”marginaler på vår sida”.

Sedan var det igång. BoIS hade några fina kombinationsspel, bland annat ett som avslutades med skott i mål av Filip Olsson, men domaren hade höjt flaggan. Utsikten hade annars en bra period i mitten av första halvlek men BoIS kunde gå till vila med en välförtjänt uddamålsledning.

Andra halvlek var spelmässigt inte lika bra från BoIS sida. Här var det annars massa dueller, kampsituationer, frisparkar, räddningar på mållinjen, kollisioner samt en och annan svordom åt domaren från läktaren.

BoIS något tillbakatryckta under andra halvlek och Kaddoura tvingades till någon svettig räddning där han räddade en nick från nära håll. Förutom de tre poängen var det extra glädjande att Granit Stagova gjorde comeback efter korsbandsskadan han råkade ut för på dagen elva månader sedan.

-Första halvleken är riktigt bra fotboll tycker jag. Och målet är ju ett sådant som man tycker vi har förtjänat till.

-Utsikten är ett spelskickligt lag, i andra halvlek får vi försvara oss och får i någon mån kanske tumma på vår offensiv för att försvara oss. ”Kaddo” fick väl inte göra särskilt många räddningar, men vi hade inte lika mycket boll vi brukar, säger Billy efteråt.

En match återstår innan sommaruppehållet, men segern lovar gott och lägg därtill att Granit Stagova gjorde en efterlängtad comeback.

-Vi ville ha in en bolltrygg spelare, Granit gjorde det bra och kommer kunna stegra det ännu mer, säger Billy.

För fler kommentarer, se BoIS-TV med Billy.

BoIS – Utsikten 1-0 (1-0)

7 1-0 Självmål

Så spelade BoIS

Kaddoura

Olofsson – P. Andersson – Nwadike – Asp

Ekvall – F. Olsson (76 Stagova) – Almadjed (69 J. Andersson)

Ondrejka – Hofsö (80 Lernesjö) – L. Olsson

Varningar

Filip Olsson

Text
  • David Jönsson
Foto
  • Nisse Nilsson