Hallå Richard Persson, en av initiativtagarna till Zebrafonden Cup som gick av stapeln på Landskrona IPs konstgräsplan i lördags. 

Vad är Zebrafonden och Zebrafonden Cup?

Hej!

Zebrafonden är ett initiativ av fem stycken BoISare som i början av förra året startade en insamling. Kort efter insamlingen började vi spåna på något mer långvarigt och ur det föddes Zebrafonden. På vår hemsida kan man läsa mer om hur Zebrafonden kom till liv. Zebrafondens tanke är att ur ett kortsiktigt perspektiv hjälpa till att få en stabilare ekonomi för föreningen och långsiktigt att bli föreningens enskilt största sponsor. Vi riktar oss primärt till privatpersoner men även företag är välkomna att vara månadsgivare eller donera enskilda summor. 

Och i helgen gick alltså Zebrafonden Cup av stapeln. Berätta! 

Zebrafonden Cup är en Cup som gick av stapeln för första gången i lördags. Vi ville göra oss mer synliga och nå ut ännu mer till supporters och till staden i allmänhet. Bästa sättet att göra det på i det här sammanhanget tänkte vi var att lira fotboll! Vi hade satt ett internt mål på 10 anmälda lag men lyckades få 12 lag och cupen blev en succé om jag får säga det själv. 

Vi har börjat att analysera cupen och tagit in synpunkter från spelare och personer som hjälpt till med arrangemanget och det är enbart positiva tongångar så här långt. Ambitionen till nästa år är att dubbla antal lag. Syftet med cupen är som jag nämnde tidigare att komma närmre våra givare, BoIS fans och generera in pengar som hjälper BoIS. Totalt sätt hade vi cirka 250 personer närvarande under lördagen. Även BoIS stöttade med domare och kansli bland annat. 

Och 15 000:- kom in till Zebrafonden och ditt lag vann cupen som jag förstod det?

Ja vi fick in lite mer än 15 000:- och vi lyckades att snubbla till oss en vinst i finalen mot BULTRAS på straffar. Vi i Zebrafonden är jättenöjda med uppslutningen och den summa vi lyckades att få in och för det är vi otroligt tacksamma. Vi i Zebrafonden vill rikta ett STORT tack till alla spelare, besökare, domare och sekretariat som gjorde detta möjligt och som fick det att bli en riktigt lyckad cup. 

Vi kommer definitivt att återkomma med Zebrafonden Cup 2020 så håll utkik efter information redan i höst. Vi hoppas kunna etablera samarbete med Landskrona Kommun och sponsorer för att göra cupen ännu bättre nästa år. 

För en gammal deltagare i MFF Support Cup som på sin tid fyllde Limhamnsfältet låter det som spännande planer. Till sist! Om någon mot förmodan missat att bli månadsgivare. Hur gör man enklast?

Enklast är att besöka vår hemsida www.zebrafonden.se och där följa instruktionerna. De är väldigt enkla och där finns 4 belopp att välja mellan. Skulle man istället vilja swisha eller göra traditionell banköverföring så är det också möjligt. Har man frågor kan man kontakta oss via Facebook där man hittar oss på sökning ”Zebrafonden”. Man kan också mejla på info@zebrafonden.se så hjälper vi er med eventuella frågor eller tankar. 

Vi vill uppmana folk att verkligen hjälpa till för att få föreningen i ekonomisk balans. Klyschan ”många bäckar små” är något som vi i Zebrafonden tror på och är du BoISare är detta ett smidigt sätt att hjälpa Landskrona BoIS och vår ambition i Zebrafonden, nämligen att bli Landskrona BoIS enskilt största sponsor. 

Vi tackar alla deltagare i Zebrafonden för deras engagemang.

Foto