Imorgon gör Philip Andersson sin 300:e match i den randiga tröjan. Philip har, trots att han bara är 27 år, hunnit med en hel del i randigt och är sedan 2017 lagkapten. 

Hej Phille, när kom du till BoIS?

Redan 2007 från min moderklubb Teckomatorps SK.

Kommer du ihåg din första match i A-laget? 

Startade mot Ängelholm hemma. Blev torsk 2- och tror jag spelade mittbackskollega med Linus Malmqvist. 

Vilka lagkamrater har hjälpt dig på vägen? 

Linus Malmqvist var en oerhört bra förebild under mina första år. Han var dessutom en fantastisk ledare i omklädningsrummet som jag lärt mig mycket av.

Någon ledare som betytt mycket för dig? 

Stefan Mårtensson hade jag i U-21 och var en av dem som som var mest bidragande till att jag kom hela fram vägen. I 92-laget hade vi Alojz Lukic som tränare och han var också grym för min utveckling.

Höjdpunkt i BoIS-tröjan? 

Jag måste säga uppflyttningen 2017. Hela dagen med matchen och kvällen med supportrar och lagkamrater var speciell. Så klart minns man också debuten.

Det har blivit ett antal år i randigt. Hur skulle du beskriva din tid i klubben?

Det har varit mycket upp och nedgångar. Vi har varit ett topplag i Superettan och samtidigt varit med om både degradering och uppflyttning från ettan.

Hade du koll på att detta var din 300:e match? 

Nej, haha. Det var Billy som berättade för mig igår och jag misstänker att det var någon klok BoISare som påminde honom.

Vad blir viktigt för laget i höst? 

Först har vi en viktig match imorgon i Tvååker. En vinst där uppe så lägger vi en bra grund inför hösten där det gäller att hitta tillbaka till formen från början av säsongen. 

Vi gratulerar Phille till den 300:e matchen och hoppas höras igen efter den 400:e.

Morgondagens match sparkas igång 16:00 och tränarna har aviserat följande trupp:

Amr Kaddoura, Luka Petrovic, Viktor Wihlstrand, Philip Andersson, Måns Ekvall, Linus Olsson, Filip Olsson, Igor Arsenijevic, Patrick Nwadike, Granit Stagova, Dennis Olofsson, Max Mårtensson, Jakob Andersson, Sumar Almadjed, Kevin Jensen, Jacob Ondrejka, Jonathan Asp, Caesar Holmgren

Foto
  • Nisse Nilsson